Dressuuramazone Madeleine Witte heeft Rio in haar achterhoofd

Geplaatst op 10 april 2016 in Dressuur

Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) en Cennin waren de beste Nederlandse combinatie bij Outdoor Zeeland, de eerste internationale dressuurwedstrijd van het buitenseizoen. Met tweede plaatsen in de Grand Prix en de Kür op Muziek reden ze zich duidelijk in de kijker. “Ik lieg als ik zeg dat ik in mijn achterhoofd niet aan Rio denk”, vertelt Witte-Vrees ambitieus. In de Grand Prix Special waren Marlies van Baalen (Brakel) en Ratzinger op plaats 3 de beste Nederlanders.

Outdoor Zeeland had met 38 Grand Prix combinaties een heel groot deelnemersveld. Edward Gal (Oosterbeek) maakte met Glock’s Undercover in de Grand Prix zijn rentree na het EK vorig jaar. Glock’s Undercover was erg fris en had in de proef last van spanning, waardoor de vijf juryleden langs de dressuurring de combinatie op de zesde plaats zetten. Wereldbekerwinnaar Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) kwam op de vierde plaats met zijn jonge talent Zanardi.
Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) zorgde op de tweede plaats achter de Britse Fiona Bigwood voor het beste Nederlandse resultaat. Ook in de Kür op Muziek, die gewonnen werd door de Duitser Jan-Dirk Giesselmann, plaatsen de juryleden Witte-Vrees en haar negenjarige voshengst Cennin op de tweede plaats. “Ik ben heel blij hoe Cennin het doet. Het gaat zo makkelijk met hem. In de Grand Prix had in nog een fout in de changementen om de pas. Het achterwaarts en de piaffe-passage kan nog beter. Maar na een fout in de proef herstelt Cennin zich meteen. Wat dat betreft is hij heel safe”, aldus Madeleine Witte-Vrees. “In ben nu bezig om een nieuwe Kür te maken. Cennin wordt te gespannen van de muziek waar ik nu op rijd. Daardoor kregen we fouten en dat was jammer. Maar hij kan heel snel omschakelen. Voor de stap kregen we bijvoorbeeld een 9. Die was dan ook weer super goed. We ontwikkelen ons steeds beter. Ik lieg als ik zeg dat ik niet aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro denk. Cennin is pas negen jaar, wat goed is komt snel. Hij heeft nu vier keer boven de 72 procent gelopen en is heel constant. Cennin kan alles en zeker op de dubbele scores haal ik punten met hem.”

De Britse amazone Fiona Bigwood won met Atterupgaards Orthilia zowel de Grand Prix als de Special bij Outdoor Zeeland. Indoorkampioenen Marlies van Baalen en Ratzinger werden met een mooi percentage van 70.569 derde en daarmee beste Nederlandse.


Uitslag Grand Prix
1. Fiona Bigwood (GBR), Atterupgaards Orthilia (v.Gribaldi), 75.640%
2. Madeleine Witte-Vrees (Schijndel), Cennin (v.Vivaldi), 73.260%
3. Jorinde Verwimp (BEL), Tiamo (v.Hemmingway), 71.040%

Uitslag Grand Prix Kür op Muziek
1. Jan-Dirk Giesselmann (DUI), Real Dancer FRH (v.Rubin Royal), 74.700%
2. Madeleine Witte-Vrees (Schijndel), Cennin (v.Vivaldi), 74.450%
3. Jorinde Verwimp (BEL), Tiamo (v.Hemmingway), 73.050%

Uitslag Grand Prix Special
1. Fiona Bigwood (GBR), Atterupgaards Orthilia (v.Gribaldi), 76.255%
2. Spender Wilton (GBR), Super Nova II (v.De Niro), 70.569%
3. Marlies van Baalen (Brakel), Ratzinger (v.Ricardos), 70.569%

Klik hier voor alle uitslagen

Foto: Madeleine Witte-Vrees en Cennin (www.digishots.nl)

 

Ander Nieuws

  • Leren paardrijden: Op- en afstijgen
    Leren paardrijden: Op- en afstijgen
  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
    Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden