Drie trotse kampioenen bij de FNRS-KNHS Springcompetitie 2015/2016

Geplaatst op 12 maart 2016 in Springen

Voor volle tribunes vond zaterdagmiddag in de Peelhal bij Indoor Brabant de finale van de landelijke Springcompetitie van FNRS en KNHS plaats. Over hindernissen van 40, 60 en 80cm hoogte werden de deelnemers door Bram van Jaarsveld en Pieter Siemerink beoordeeld op hun wijze van rijden. Daphne Mangnus, Aemilia Staudt en Anna de Bakker zijn de trotse winnaars van de finale en winnaars van een les van bondscoach Edwin Hoogenraat.

Met een mooie score van 55 punten totaal voor de onderdelen groeten, wijze van rijden en houding en zit ging de overwinning in de Springcompetitie van de FNRS en KNHS over 40 cm naar Daphne Mangnus. Daphne reed met Boeffie en is lid bij Hippisch Centrum Rucphen. “Gaaf”, reageert Daphne lachend. Op de vraag hoe ze zich op de finale voorbereid heeft antwoordt ze: “Iedere maandag trainen en privélessen van Angela Heuvelman van de manege. De opzet van de competitie was heel groots en dat vond ik heel leuk. Mijn pony Boeffie is 27 jaar. In het parcours is hij best heet, maar verder wel heel lief.” Met het oog op de toekomst heeft Daphne al een droom. “Een eigen paard!”

“Ik kon het eerst even niet geloven”, zegt Aemilia Staudt van RSC Meulendijks uit Geldrop. Van de 25 deelnemers in de S60 gaven Bram van Jaarsveld en Pieter Siemerink haar en Valentino de hoogste punten. Ïk ben heel trots op mijn pony Valentino. Hij was heel braaf en sprong goed. Ik ben ook heel blij met de begeleiding, die waren ook allemaal hier om me aan te moedigen. Dat hielp ook wel. Ik wil verder gaan met springen, dat vind ik leuker dan dressuur.”

In de S80 was Anna de Bakker niet alleen de beste van de hele finale, ze versloeg ook haar twee zussen en moeder die deelnamen. “Ik heb nog nooit zoiets als dit gewonnen”, vertelt de 20-jarige studente Diergeneeskunde. “Ik vind dit supergaaf. Het was een familieaangelegenheid en vandaag was ik de beste. Zeker tegen mijn zusjes moet ik normaal wel afleggen. Mijn paard Sintels Bunnvoor is van manege Sintels uit Breda. Ik had een tijdje niet met hem gereden, maar ben speciaal voor deze wedstrijd weer met hem gaan rijden. Mijn studie staat voorop op dit moment. Ik wil graag nog eens een oefencross rijden. En als ik genoeg geld verdiend heb dan is een eigen paard wel een wens.”

De nummers 2 en 3 krijgen een crossles bij Les Chevaux in Buinen. De ruiters die in de categorieën op de onderste 10 plekken zijn geëindigd, krijgen een dag bij Stal Sintels in Breda aangeboden.

Uitslag Finale Springcompetitie van FNRS en KNHS, Indoor Brabant
S40
1. Daphne Mangnus (RC Rucphen), Boeffie, 55 – 79.46 sec
2. Tess Tolsma (Stal Groenendaal), Zina, 54 – 76.37 sec
3. Esmee Beyer (Het Zwarte Water), Pardoes, 53 – 95.86 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

S60
1. Aemillia Staudt (RSC Meulendijks), Valentino, 53 – 72.27 sec
2. Mirthe Scheggetman (Manege de Horstlinde), Horstlinde’s Pronto, 53 – 80.80 sec
3. Lisa Donkers (Het Zwarte Water), Jessy, 52 – 87.86 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

S80
1. Anna de Bakker (Sintels BV), Sintels Bunnyvoor, 53 - 63.12 sec
2. Isabelle Bergsma (Manege de Eenhoorn), Ulana, 53 - 65.86 sec
3. Liselotte Kamp (Klein Oever), Utopia, 53 – 80.86 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto's: Digishots.nl

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
    Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019