EK Endurance jeugd: Nederlands team knap vijfde

Geplaatst op 03 september 2016 in Endurance

Het Nederlandse endurance team dat in actie kwam op het EK voor Junioren en Young Riders in het Portugese Rio Frio is op een knappe vijfde plaats geëindigd. Alle vier de combinaties kwamen daarbij aan de finish, iets dat alleen Spanje ook wist te realiseren. Beste Nederlandse individuele resultaat kwam op naam van Liselore van Zetten die met El Kebir Florival elfde werd.

De wedstrijd in het zeer warme Portugal werd verreden over een afstand van 120 kilometer verdeeld in vier lussen van respectievelijk 40, 30, 30 en 20 kilometer. 36 combinaties uit 12 landen gingen daarbij van start. Vooraf was afgesproken dat, mede gezien de te verwachten hoge temperatuur, drie Nederlandse ruiters in de achterhoede zouden beginnen met de opdracht een tempo te rijden van 16km/uur. Liselore van Zetten met El Kebir Florival, zou vanaf het begin proberen aan te haken bij een snellere groep ruiters. Opdrachten die door alle ruiters zeer goed uitgevoerd werden.

Het beste individuele resultaat kwam dan ook op naam van Liselore van Zetten die met El Kebir Florival een gemiddelde snelheid van 19.42 kilometer per uur wist te realiseren. In haar ‘vrije’ rol wist ze op te klimmen van plaats 20 na de eerste lus, naar 19 in de tweede, 12 in de derde en te finishen als elfde.

Ijjou Mohamed met Askis de Presle reed 16.56 km/uur en werd daarmee 19e. Jorrit Koopmans met Conner werd 20e met 16.48 km/uur, Imke Lamsma reed met Sjacour 15.54 km/uur en werd 21e.

Voor Nederland kwamen in actie op dit EK:
Liselore van Zetten (Heerde) – El Kebir Florival
Jorrit Koopmans (Tutsjerk) - Conner
Imke Lamsma (Vriezenveen) – Sjacour
Ijjou Mohamed (Leiden) – Akis de Presle

Chef d’Equipe: Jarmilla Lakeman
Team veterinair: Waling Haytema
Hoefsmid: Onno Grund

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Verbeterpunten endurancesport besproken tijdens FEI Sportsforum
    Verbeterpunten endurancesport besproken tijdens FEI Sportsforum
  • Deelnemers internationale wedstrijden 8 t/m 14 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 8 t/m 14 april 2019