Eventingbondscoach Lips heeft vizier op Rio

Geplaatst op 25 mei 2016 in Eventing

Bondscoach Martin Lips was afgelopen weekend in Saumur om een aantal van zijn potentiële teamleden voor de Olympische Spelen aan het werk te zien. De wedstrijd in Frankrijk stemde de eventingcoach niet heel positief. Alleen het optreden van Alice Naber, die met ACSI Peter Parker tiende werd, stemde echt tot tevredenheid.

Lips vertelt: “Alice Naber maakte een goede indruk. In de dressuur bleven alle Nederlanders wat onder hun kunnen, maar Alice reed een goede cross en haar paard sprong ook goed. De hindernissen van de cross in Saumur waren niet heel dik, maar het was wel echt technisch. Op de Olympische Spelen verwacht ik wel dat alles ook nog net een slag zwaarder is. Dat zal meespelen in mijn uiteindelijke keuze.

Theo van de Vendel begon zeer sterk aan de cross, maar kwam helaas ongelukkig naast zijn paard terecht op een van de laatste hindernissen. Niks ergs, maar hij heeft de wedstrijd dus niet uit kunnen rijden. Heel zonde want Theo heeft de laatste twee seizoenen steeds heel sterk gereden in de cross. Jan van Beek reed een nette cross maar was wel meer dan een minuut buiten de tijd en dat is eigenlijk teveel.”

Voor Elaine Pen, die bij de spelen van Londen haar Olympische debuut maakte, verliep de wedstrijd in Saumur ook niet naar wens. De amazone was zelf lange tijd geblesseerd en kwam daardoor vorig jaar internationaal niet op het hoogste niveau aan de start. Hierdoor had zij nog niet kunnen voldoen aan de internationale kwalificatie eisen voor Rio, in Saumur lukte dat ook nog niet en de overgebleven tijd is nu helaas te kort. Daarmee is haar kans op deelname in Rio definitief van de baan.

Voor de eventingruiters is de volgende belangrijke wedstrijd van 16 tot en met 19 juni in het Duitse Luhmühlen. Hier zal nog een aantal van de Olympische kandidaten aan de start verschijnen. Een week later staat in het Poolse Strzegom een FEI Nations Cup op het programma.

Op 17 juli zal de eventingploeg bekend gemaakt worden die bij NOC*NSF wordt voorgedragen voor uitzending naar Rio. Op dit moment zijn er nog zes ruiters in de race voor de vier teamplaatsen.

Dat zijn:
Jan van Beek met Vamp du Monselet, Merel Blom met Rumour has It N.O.P., Andy Heffernan met Boleybawn Ace N.O.P., Tim Lips met Concrex Bayro N.O.P. of Keyflow, Alice Naber met ACSI Peter Parker en Theo van de Vendel met Zindane.

De Olympische eventingwedstrijd wordt van 5 tot en met 9 augustus verreden.

Foto Alice Naber door Eventingphoto

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
  • NK Jachtpaarden wordt weer uniek
    NK Jachtpaarden wordt weer uniek