Febe van Zwambagt zet zegereeks voort in KNHS-MDH Kostendrukkers Cup

Geplaatst op 08 februari 2016 in Dressuur

Net als in de twee voorgaande edities van de KNHS-MDH Kostendrukkers Cup werd ook de derde wedstrijd voor de Junioren, zondag verreden bij Dressuurstal Seren in Vorden, een prooi voor Febe van Zwambagt met FS Las Vegas. Bij de Young Riders eiste Julia Groenhart met First Barrichello de overwinning op.

De prachtige accommodatie van Dressuurstal Seren in Vorden was zondag 7 februari het strijdtoneel van de jonge ruiters en amazones in de KNHS-MDH Kostendrukkers Cup voor Junioren en Young Riders. Febe van Zwambagt is daarbij bezig aan een ware zegetocht. Voor de derde keer op rij mocht zij het oranje lint bij de Junioren ophalen met haar FS Las Vegas. Haar score van 73,15% loog er dan ook niet om. “Febe liet een heel constante en vloeiende proef zien met prachtige appuyementen, waarbij haar paard steeds mooi bergop bleef. Dat kan zij echt als geen ander”, vertelt jurylid Marlon van Wissen. In de andere juryhokjes namen Grieteke Oldenburger en Jan Enne Kloosterboer plaats. Het trio plaatste Mercedes Verweij met Wiolita op plaats twee. Deze combinatie scoorde met de gedragen en expressieve draftour. In de galoppade mocht Wiolita nog iets meer gesloten blijven. Ook Feinsliebchen, die met Maybrett Schreur in het zadel de derde prijs behaalde, liet een aansprekend drafgedeelte zien. “Wel mag Maybrett erop letten dat de hals in galop genoeg op lengte blijft.”
Van Wissen was goed te spreken over de kwaliteit van deze groep Junioren. “Er werd sterk gereden en de proeven werden netjes afgewerkt. Een plezier om te jureren.”

Young Riders
De groep Young Riders bestond uit negen combinaties. De scores vielen wat lager uit dan bij de Junioren, maar ook hier was er veel positiefs te melden, aldus Van Wissen. “Julia Groenhart had haar paard heel goed voor elkaar en dat leverde een zeer constante proef op. Haar paard liep steeds mooi gedragen en met een nette, stille aanleuning.” Goed voor de winst dus. Met amper een procent verschil belandde Laura Quint op de tweede plek, dit keer met de goedgekeurde dekhengst Zizi Top. “Het was volgens mij de eerste keer dat ze dit paard startte en het beeld was al erg mooi en bergop. De draftour was aansprekend en de appuyementen heel goed, daar kon ik een negen aan kwijt. In de galop lieten ze wat punten liggen. Het paard miste wat balans en mocht meer bergop blijven.” Net als in de vorige editie eiste Ashley Langevoort met Dontruschels het witte lint op. Ook hier was het beeld aansprekend, al kon de aanleuning nog ietsje stiller zijn. De nummers twee tot en met vijf scoorden allen in de 66%. “De verschillen zijn inderdaad klein, het is dringen aan de top”, signaleert Marlon van Wissen.

Meer over de KNHS-MDH Kostendrukkers Cup

Uitslag KNHS MDH Kostendrukkers Cup, Vorden

Junioren
1. Febe van Zwambagt, Fs Las Vegas (v.Lord Loxley), 73,15%
2. Mercedes Verwey, Wiolita (v.San Remo), 71,67%
3. Maybrett Schreur, Feinsliebchen (v.Florestan I), 69,37%

Young Riders
1. Julia Groenhart, First Barrichello (v.Florencio), 67,50%
2. Laura Quint, Zizi Top (v.Tango), 66,54%
3. Ashley Langevoort, Dontruschels (v. Don Primaire), 66,36%

Foto: Febe van Zwambagt met FS Las Vegas (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Leren paardrijden: Op- en afstijgen
    Leren paardrijden: Op- en afstijgen
  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
    Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden