Gerco Schröder ziet overwinning Grote Prijs van Aken in duigen vallen

Geplaatst op 17 juli 2016 in Springen

Gerco Schröder kwam vandaag heel dicht bij zijn eerste overwinning in de prestigieuze Rolex Grote Prijs van CHIO Aken. Met Glock's Cognac Champblanc N.O.P. (Clearway x Caretino) was Schröder één van de slechts twee ruiters die in de eerste manche van de Grote Prijs geen springfout kreeg, maar op één tijdfout eindigde. In de tweede manche zag Gerco Schröder als laatste starter zijn overwinning in duigen vallen. Ze eindigden als twaalfde.

“Glock's Cognac Champblanc N.O.P. sprong geweldig in beide rondes!”, zegt Gerco Schröder na afloop. “Ik kwam met ritme over de triple bar hindernis 9 en ik wilde op een voorwaartse zes galopsprongen naar oxer hindernis 10. We kregen jammer genoeg net te veel plek op de oxer en Cognac deed nog super zijn best, maar we kregen toch een fout.” De twaalfde plaats restte. Bondscoach Rob Ehrens baalde ook van de balk van Schröder: “We waren er zo dicht bij! Maar dat is de sport.”

De Duitse ruiter Philipp Weishaupt greep voor eigen publiek de Grote Prijs met de pas negenjarige LB Convall (Colman x Cascavelle), nadat hij in de eerste omloop twee tijdfouten noteerde en foutloos bleef in de tweede. De Brit Scott Brash – winnaar van vorig jaar – werd tweede, gevolgd door de Spanjaard Sergio Alvarez Moya.

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Gerco Schroder en GLock's Cognac Champblanc N.O.P. (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Jumping Amsterdam 2019 wordt diamanten editie
    Jumping Amsterdam 2019 wordt diamanten editie
  • Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 januari 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 januari 2019
  • Indoor 2019: Inschrijving Subtop geopend
    Indoor 2019: Inschrijving Subtop geopend