Gert Jan Bruggink tweede in Grote Prijs Neumünster

Geplaatst op 21 februari 2016 in Springen

Net als vorige week in Braunschweig was het Christian Alhmann die een Twentse topruiter naar de tweede plaats verwees. In de barrage van de driesterren Grote Prijs van Neumünster leek Gert Jan Bruggink met Vampire dankzij een razendsnelle barragerit de hoofdprijs te pakken. Maar het was de in topvorm verkerende Duitser die vijfhonderdste van een seconde van de tijd van Bruggink afsnoepte. “Ik was wel heel dicht bij Alhmann in de buurt”, relativeert Bruggink. “Het is nu gewoon eerst Ahlmann, dan de rest.”

Vorig jaar won Jeroen Dubbeldam met SFN Zenith N.O.P. de Grote Prijs van Neumünster. Vandaag leek een Nederlandse overwinning in de paardenstad in Holstein weer mogelijk met drie Nederlanders in de barrage. Michel Hendrix (Kessel) was de eerste van de drie en met een degelijke foutloze rit bleek dat goed voor de zesde plaats.
Marc Houtzager (Rouveen) ging in een hogere versnelling rond en leek de leiding te nemen. In de scherpe wending met zijn toppaard Sterrrehof’s Baccarat naar de voorlaatste hindernis viel de balk ut de hoogste lepels. Met een tijd die bijna twee seconden sneller was dan die van Hendrix eindigde Houtzager als negende. Gert Jan Bruggink nam dezelfde route in de barrage als Houtzager en wendde nog korter en reed in razendtempo naar de finish. Met een tijd van 34.04 seconden zette Bruggink zich met Vampire op de eerste plaats. Maar uiteindelijk was het Ahlmann – die de laatste maanden alles wint – die met Codex One vijfhonderdste van de tijd van Bruggink afsnoepte. Vorige week in Braunschweig werd Willem Greve met een seconde geklopt door de Duitser.

“Het is nu gewoon eerst Ahlmann, dan de rest. Maar ik was er wel heel dicht in de buurt”, baalt Bruggink na afloop van de wedstrijd. “Na mijn barrage zei ik al, Ahlmann moet nog. Hem lukt op het moment gewoon alles. Ik zag op het televisiescherm op het voorterrein dat de tijd bij hem stopte in de 33 seconden. Ik dacht, dat kan gewoon niet waar zijn. In de barrage heb ik met Vampire gewoon alles gegeven. Ik kon er vandaag niet meer uithalen. Vampire begon te bokken en dat kost tijd. Dat doet Vampire en daar moet ik mee leven. Daardoor werden we een paar weken geleden in Leipzig derde.”

“Ik was vandaag maar vijfhonderdste langzamer dan Ahlmann. Het duurt niet lang meer of we kunnen hem verslaan. De volgende keer maar een wedstrijd uitzoeken waar Christian niet start”, lacht Bruggink.


Uitslag CSI*** Grote Prijs van Neumünster, 1.55m
1. Christian Ahlmann (Dui), Codex One (v.Contendro I), 0 – 0, 33.99 sec
2. Gert Jan Bruggink (De Lutte), Vampire (v.Marome MW), 0 – 0, 34.04 sec
3. Dennis Nielsen (Dui), DSP Cashmoaker (v.Calido I), 0 – , 35.50 sec
6. Michel Hendrix (Kessel), Baileys (v.Indoctro), 0 – 0, 36.20 sec
9. Marc Houtzager (Rouveen), Sterrehof’s Baccarat (v.Padinus), 0 – 4, 34.39 sec

Klik hier voor de volledige uitslag 

Uitslag Championat van Neumünster, 1.50m, zaterdag 20 februari
1. Robert Vos (Nutter), Carat (v.Cardento), 4 – 0, 31.69 sec
2. Holger Wulschner (Dui), BSC Cavity (v.Caretino), 0 – 0, 32.22 sec
3. Albert Zoer (Echten), Gigolo (v.Cicero Z), 4 – 0, 32.30 sec
4. Willem Geve (Markelo), Carambole N.O.P. (v.Cassini I), 0 – 0, 32.36 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Gert Jan Bruggink en Vampire (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore
    Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore
  • Voormalig winnaars NK Springen 1937 - 2018
    Voormalig winnaars NK Springen 1937 - 2018
  • Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. knap tweede in LGCT Grand Prix van Miami
    Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. knap tweede in LGCT Grand Prix van Miami