Geweldige opbrengst van De Lotto voor de sport

Geplaatst op 17 maart 2016

De Lotto ondersteunt al jarenlang zeer structureel de Nederlandse sport. In 2015 was het totale resultaat van De Lotto ruim € 59 miljoen euro! Daarvan gaat zo’n 43,5 miljoen euro naar het NOC*NSF en haar aangesloten sportbonden.

Dit fraaie bedrag is ruim 800.000 euro meer dan vorig jaar (42,7 miljoen euro). Het positieve verschil is mede een gevolg van het vrijvallen van de continuïteitsreserve. De Lotto draagt na aftrek van prijzengeld en kosten, 100% van haar resultaat af aan de Nederlandse samenleving. Ruim 70% is bestemd voor NOC*NSF, het overige deel, 16,5 miljoen euro over 2015, gaat naar 18 goede doelen op het gebied van cultuur, gezondheid en welzijn. De 76 sportbonden die aangesloten zijn bij NOC*NSF krijgen uit de afdracht aan NOC*NSF een bijdrage, een structurele bijdrage voor top- en breedtesport. Ook de KNHS ontvangt iedere jaar een structurele bijdrage en daar zijn we natuurlijk super blij mee.

André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF: “Het was voor De Lotto geen gemakkelijk jaar. Wij waarderen het des te meer dat zij 2015 afsluiten met een positief perspectief op de toekomst.“

De totale afdracht van De Lotto aan de Nederlandse samenleving in de afgelopen 55 jaar is daarmee uitgekomen op 2,1 miljard euro, waarvan de Nederlandse sport 1,5 miljard ontving. In deze periode heeft De Lotto daarnaast ook meer dan 600 miljoen euro afgedragen aan goede doelen organisaties op het gebied van cultuur, gezondheid en welzijn.

Bijgevoegd een foto met daarop de symbolische cheque overhandiging van De Lotto aan N*N met op de foto het Nederlandse Rolstoelbasketbalteam, André Bolhuis (voorzitter N*N) en Arno de Jong (marketing directeur De Lotto). Vanzelfsprekend stellen wij het erg op prijs als u dit bericht met foto via uw eigen kanalen plaatst, post en deelt en daarin de hashtag #Lottoiservoordesport en @Lotto_NL zet. 

Bron: NOC*NSF

Ander Nieuws

  • Leren paardrijden: Op- en afstijgen
    Leren paardrijden: Op- en afstijgen
  • Francisca den Elzen opnieuw de sterkste in KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy
    Francisca den Elzen opnieuw de sterkste in KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy
  • Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore
    Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore