Horseball wederom bij City Polo Maastricht

Geplaatst op 03 maart 2016 in Horseball

Op 18, 19 en 20 maart 2016 vindt in Maastricht de 4e editie plaats van het City Polo Maastricht-evenement op het Vrijthof, dat voor de gelegenheid is omgetoverd tot een arena voor paardensporten. Ook dit jaar is Horseball Nederland weer van de partij. Op zaterdagmiddag 19 maart zullen vanaf 15.00 uur een aantal horseballwedstrijden te zien zijn, waaronder een wedstrijd waar het Nederlandse Dames team, dat uitgezonden zal worden naar de Worldcup in Portugal acte de presence zal geven.

Vanaf december 2014 heeft de KNHS de discipline Horseball toegevoegd aan de Nederlandse paardensport. Horseball is een teamsport die om veel handigheid en lenigheid van de ruiter vraagt en om snelheid van de paarden. Het spel richt zich zowel tot de mannen als tot de vrouwen, want het is een gemengde sport. De combinatie van balsport, teamsport en competitie trekt vooral jongens aan in de paardensport.

Uit het grote paardensportonderzoek dat de KNHS in 2015 hield onder ruim 7000 paardensporters blijkt dat nieuwe vormen van paardrijden waaronder Horseball enorm winnen aan populariteit. Een belangrijke en mooie conclusie uit het onderzoek is dat paardensporters gepassioneerd zijn en op zoek zijn naar beleving. Paardensporters is passie voelen en passie delen met gelijkgezinden. Boven alles en ongeacht de vorm van paardensport, kiezen ze voor de omgang met het paard.

Voor paardensporters en manegehouders in het zuiden van het land is dit een uitgelezen kans om kennis te maken met deze attractieve sport.

Kijk hier voor meer informatie over Horseball en voor meer informatie over de Horseball Vereniging Nederland op www.horseball-knhs.nl.

Voor meer informatie over City Polo Maastricht: http://www.citypolomaastricht.nl/ 

Categorie: Horseball

Ander Nieuws

  • Internationaal horseball toernooi op Manege de Boschhoeve
    Internationaal horseball toernooi op Manege de Boschhoeve
  • WK Horseball 2016: 6e plaats voor Nederlandse dames
    WK Horseball 2016: 6e plaats voor Nederlandse dames
  • Nederlands damesteam neemt deel aan WK Horseball 2016 in Portugal
    Nederlands damesteam neemt deel aan WK Horseball 2016 in Portugal