Indoor Brabant 2016 ontvangt de wereldtop

Geplaatst op 03 maart 2016 in Dressuur

Volgende week zaterdag is tijdens Indoor Brabant de laatste kwalificatiewedstrijd van de Reem Acra FEI wereldbeker dressuur. De tickets voor de wereldbekerfinale in Gothenburg worden dan verdeeld. De Nederlandse top komt aan start. Onze beste springruiters krijgen in de Brabanthallen concurrentie van de wereldtop. Zes ruiters uit de top 10 van de wereldranglijst komen naar Indoor Brabant, waar zaterdagmiddag het Rabo Talententeam 2016 bekend gemaakt wordt. Daarnaast biedt het programma van Indoor Brabant plaats aan regionale breedtesport, indoor-eventing, nationale dressuur en de KNHS-Para Dressuur Trophy.

Indoor Brabant (10 tot en met 13 maart) is voor de dressuurruiters de laatste mogelijkheid zich te plaatsen voor de wereldbekerfinale eind maart in Gothenburg. Hans Peter Minderhoud, Edward Gal (Oosterbeek) en Diederik van Silfhout (Lunteren) staan er in de tussenstand goed voor en rijden met hun paarden Glock’s Flirt, Glock’s Voice en Arlando N.O.P.. Kersverse KNHS Indoorkampioen Marlies van Baalen (Brakel) en Ratzinger rijden ook de wereldbeker Grand Prix, net als Patrick van der Meer (Naaldwijk) met Zippo en Kirsten Beckers (’s Gravendeel) met Broere Westpoint. De wereldbekerwedstrijd wordt op vijfsterrenniveau verreden. In de viersterrenwedstrijd maakt Edward Gal na hun laatste optreden op het EK vorig jaar zijn rentree met Glock’s Undercover N.O.P.. Jill Huybregts (Drunen) maakt haar debuut op dit niveau met Eventz Zamacho. De combinatie dankt deze startplaats, bestemd voor jeugdige talenten, aan sponsor Rabobank. 

In de internationale springrubrieken komt Lisa Nooren dankzij sponsor Rabobank aan start. Lisa is Rabo Talent van het Jaar 2015 en maakt deel uit van het Rabo Talententeam. Wie er deel uitmaken van het Rabo Talententeam van 2016, wordt zaterdagmiddag na de wereldbekerwedstrijd dressuur bekend gemaakt.
De springruiters uit het Olympisch kader van Nederland nemen het bij Indoor Brabant op tegen de absolute wereldtop. Een mooie testcase voor de ruiters van bondscoach Rob Ehrens, die het opnemen tegen zes ruiters uit de top 10 van de wereldranglijst. Daaronder ook Daniel Deusser, vorig jaar winnaar van de Rolex Grote Prijs, Olympisch kampioen Steve Guerdat en de nummers 1 en 2 van de wereldranglijst: Simon Delestre en Scott Brash.

De Nederlandse bondscoaches maken samen met KNHS-technisch directeur Maarten van der Heijden op vrijdag bij Indoor Brabant hun Road to Rio bekend. Drie Nederlandse teams zijn zeker van deelname aan de Olympische Spelen. Indoor Brabant past in de voorbereidingen en heeft zelfs een indoor-eventingwedstrijd op het programma staan. De Nederlandse para-dressuursport hoort ook bij de favorieten voor Paralympisch eremetaal in Rio de Janeiro. Op vrijdagavond wordt in de Peelhal de KNHS-Para Dressuur Trophy verreden.

Voor meer informatie: www.indoorbrabant.com.

Categorie: Indoor Brabant, wereldbeker, Para Dressuur Trophy

Ander Nieuws

  • Leren paardrijden: Op- en afstijgen
    Leren paardrijden: Op- en afstijgen
  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
    Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden