Indoor Brabant 2016: Willem Greve derde in Grote Prijs

Geplaatst op 13 maart 2016 in Springen

Willem Greve (Markelo) was met Carambole N.O.P. op de derde plaats de beste Nederlander in de Rolex Grote Prijs van Indoor Brabant. De Duitser Markus Ehning won, voor zijn landgenoot Hans-Dieter Dreher. “Carambole N.O.P. heeft hier tussen de absolute wereldtop laten zien makkelijk mee te kunnen. Ik ben heel trots op hem”, glundert Greve, die zijn beste resultaat in een vijfsterren Grote Prijs behaalde.

Topsport in de Brabanthallen bij de Indoor Brabant. In de zware Rolex Grote Prijs was veel geld te verdienen. Aan het begin van het Olympisch jaar staat de Nederlandse springsport er goed voor. Bondscoach Rob Ehrens was dan ook een tevreden man met vier van zijn pupillen in de twaalfkoppige barrage. Willem Greve beet het spits af voor Nederland en zette gelijk een foutloos resultaat neer in 42.29 seconden. “Ik dacht niet dat ik zou winnen, maar wist dat de andere tien ruiters na mij alles zouden moeten geven. Dat levert dan risico’s op”, vertelt Greve na afloop, die derde wordt in de eindstand. “De manier waarop Carambole N.O.P. hier tussen de absolute wereldtop sprong, daar ben ik heel trots op. Het eerste deel van de barrage liep heel goed. Achteraf had ik een wending iets korter kunnen draaien.” Na de tweede plaats een paar weken geleden in de Grote Prijs van Braunschweig is de topklassering op Indoor Brabant een mooie opsteker voor Greve en zijn hengst Carambole N.O.P. in dit Olympisch jaar. “Het is nog een lange weg en we luisteren naar Carambole N.O.P. hoe zijn vorm is. Natuurlijk overleggen we veel met Rob Ehrens. Rio is wel onze grote droom.”

Het was de Duitser Dreher en daarna Ehning, die de tijd van Greve klopten. Gert Jan Bruggink (De Lutte) was op de achtste plaats de tweede landgenoot met zijn toppaard Vampire, die een springfout maakte in de barrage. De snelste tijd kwam op naam van regerend Nederlands kampioen Leopold van Asten (Duizel) met VDL Groep Zidane N.O.P. die in hun race naar de finish twee balken uit de lepels liet vallen. Dat was goed voor de tiende plaats. Jur Vrieling (Holwierde) overtuigde in de eerste omloop en eindigde op de twaalfde plaats na de barrage met zijn Olympische hoop VDL Zirocco Blue N.O.P.

Uitslag CSI5* Rolex Grote Prijs van Indoor Brabant, 1.60m
1. Markus Ehning (Dui), Cornado NRW (v.Cornet Obolensky), 0 – 0, 41.82 sec
2. Hans-Dieter Dreher (Dui), Cool and Easy (v.Contender), 0 – 0, 42.25 sec
3. Willem Greve (Markelo), Carambole N.O.P. (v.Cassini I), 0 – 0, 42.29 sec
8. Gert Jan Bruggink (De Lutte), Vampire (v.Marome NW), 0 – 4, 43.68 sec
10. Leopold van Asten (Duizel), VDL Groep Zidane N.O.P., 0 – 8, 41.55 sec
12. Jur Vrieling (Holwierde), VDL Zirocco Blue N.O.P., 0 – 12, 42.93 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Willem Greve en Carambole N.O.P. (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
    Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019