Iris Michels wint Hartog Lucerne wedstrijd Hardenberg

Geplaatst op 28 februari 2016 in Springen

Iris Michels had een hele goede dag bij de KNHS Jeugdcompetitie in Hardenberg. Na de derde plaats bij de Children won ze met overmacht de KNHS-Hartog Lucerne wedstrijd met Orchid’s Sharla. Elike Morsink overtuigde in de zware tour met haar pony Flame. Daarin was geen barrage nodig. In de lichte tour won Jamie Schlief met Kleber du Hardrais.

Elike Morsink en Jamie Schlief winnaar KNHS Jeugdcompetitie pony’s

Gerwilmer Ton was met Playgirl de enige foutloze in de tweede manche op tijd in de KNHS Hartog Lucerne-wedstrijd in Hardenberg en eindigde de wedstrijd op de tweede plaats. Voor het rijden van zijn parcours in de eerste omloop op stijl gaf jurylid Niels Nanning Gerwilmer een 8,5 en een 7 voor zijn houding en zit. “Je reed goede afstanden en je reed met een plan”, complimenteerde Nanning de verrichting.
De meeste punten kende Nanning toe aan Iris Michels: een 8,5 voor het rijden en voor houding en zit een 9. “Iris heeft een hele mooie zit, is goed in balans op haar pony en heeft een mooie beenligging. Ze reed haar parcours heel bewust.” In de tweede omloop op tijd liet Iris haar talent weer zien en reed een hele mooie vlotte ronde, waarin helaas een balk viel. De tijd van 43.10 bleek goed voor de tweede plaats en uiteindelijk de overwinning.
Ook nummer 3, Joannne Vos en Cantos, kregen een springfout in de tweede manche na een hele sterk gereden eerste omloop op stijl. “Je reed duidelijk met een plan en hebt een heel goed oog voor de sprong”, loofde Nanning de talenten van Vos. “Daarbij heb je een goede zit.” Aan Sas Louter gaf Nanning dezelfde punten (8,5 en 8,5) en prees haar gevoel voor ritme en het goed gereden parcours. Pam Nieuwenhuis, eerder op de dag winnaar bij de Children, werd vijfde. “Je ziet goed op je pony, goed in balans en doet in het parcours veel goede dingen”.

In de barrage van de lichte tour pony’s in de KNHS Jeugdcompetitie kwam Nieuwenhuis op de vierde plaats met Zeppe van de IJssseldijk. De winst ging naar Jamie Schlief en Kleber du Hardrais, die Skye Morssinkhof en Ubelievable achthonderdste seconde voorbleven. “Heel tevreden”, is de reactie van Jamie Schlief. “Kleber is er een tijdje uit geweest. Het plan dat ik vandaag gemaakt had met mijn trainer Pascal Roosendaal heeft heel goed uitgepakt. In de zware tour werd ik tweede met Tamar, dus het is een hele goede dag. Mijn pony’s zijn heel verschillend. Klever is heel heet en Tamar is iets rustiger. Dit is wel ons beste resultaat tot nu toe.”

“Vandaag is Flame wel mijn favoriet, meestal Anouk”, adus Elike Morsink die de zware tour won met de heel goede springende Flame. Geen enkele hindernis werd aangeraakt, maar de toegestane tijd wel iets overschreven. Een pleister op de wonde voor Morsink na de val en uitsluiting met Flame’s volle zus Anouk. “Ik heb het met Flame rustig aan gedaan. Hij was goed aan het been en kwam terug wanneer ik wilde”, legt Elike uit waarom ze gewonnen heeft. Haar vader Lois fokte haar pony’s met de Welsh-hengst Den Bramel’s Baye en de merrie Vakina, volle zus van de hengst rijpaardhengst Lexcion (v.Voltaire).
Lotte van Santvliet reed haar vospony’s Nibor (zware tour) en Breitling (lichte tour) naar twee derde plaatsen.

Uitslag KNHS-Hartog Lucerne Trophy
1. Iris Michels, Orchid’s Sharla
2. Gerwilmer Ton, Playgirl
3. Joanne Vos, Cantos
4. Sas Louter, Kyra
5. Pam Nieuwenhuis, Seraja

Uitslag KNHS Jeugdcompetitie pony’s zware tour
1. Elike Morsink, Flame (v.Den Bramel’s Baye), 1
2. Jamie Schlief, Tamar (v.Onb), 5
3. Lotte van Santvliet, Nibor (v.Onb), 5

Uitslag KNHS Jeugdcompetitie pony’s lichte tour
1. Jamie Schlief, Kleber du Hardrais (v.Kalem), 0 – 0, 40.94 sec
2. Skye Morssinkhof, Unbelievable, 0 – 0, 41.02 sec
3. Lotte van Santvliet, Breitling, 0 – 4, 43.11 sec
4. Pam Nieuwenhuis, Zeppe van de IJsseldijk, 0 – 8, 41.83 sec

Klik hier voor de volledige uitslagen

Foto: Iris Michels en Orchid's Sharla (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
    Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019