Kees van Opstal overleden

Geplaatst op 03 februari 2016 in Mennen & para

Op zaterdag 30 januari is oud-vierspanrijder en paardensportman Kees van Opstal overleden. Kees is 85 jaar geworden.

De gedreven zakenman stapte op latere leeftijd in de paardensport en sindsdien maakten paarden een groot deel van zijn leven uit. Nadat hij leerde paardrijden nam hij deel aan springwedstrijden tot 1.40m niveau. Met zijn toppaard Nimrod kon hij alles springen en beleefde hij veel plezier aan de springsport. In 1983 werd hij Nederlands Kampioen in de Member klasse op een van de eerste Nederlandse kampioenschappen voor jachtruiters die op Paleis Soestdijk plaatsvonden.

Eind jaren ’70 startte hij met een vierspan bruine Holsteiners, die hij later verruilde voor een mix van KWPN-paarden. De vierspansport stond indertijd nog in de kinderschoenen en Van Opstal kon goed meekomen wat resulteerde in drie WK-deelnames. Op de Wereldkampioenschappen in Windsor in 1980, Apeldoorn 1982 en Szilvásvárad 1984 vertegenwoordigde hij de Nederlandse driekleur. Kees leerde de fijne kneepjes van het vak van onder meer Tjeerd Velstra, IJsbrand Chardon en de huidige bondscoach Harry de Ruyter, die zijn men carrière begon bij Van Opstal.

Kees van Opstal heeft veel voor de paardensport betekend, niet alleen als deelnemer maar vooral als sponsor van o.a. vierspanrijders IJsbrand Chardon, Harry de Ruyter en Mark Weusthof, eigenaar en liefhebber van de internationale springsport, mensport en eventing, waar hij met volle teugen genoot van de vele hippische successen die mede door zijn ondersteuning tot stand zijn gekomen.

Wij wensen zijn familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op zaterdag 6 februari om 10.30 uur in de Joanneskerk in Oisterwijk.

(Foto Marie de Ronde-Oudemans)

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
  • Deelnemers internationale wedstrijden 8 t/m 14 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 8 t/m 14 april 2019