KNHS Pavo WK-selectie Jonge Dressuurpaarden gestart in Delft

Geplaatst op 18 april 2016 in Dressuur

Blom’s Gatino, President’s First Apple en Elysias wonnen in Delft de eerste van de drie selectiewedstrijden van de KNHS Pavo WK-selectie Jonge Dressuurpaarden. “Door de vijf- en zesjarigen werd de FEI proef gereden en dat was best nog wel een hele opgave”, vertelt Jan Wolfs die samen met Mathie Boomaars de jury vormde.

“De omstandigheden bij De Prinsenstad waren goed, maar door het onstuimige weer en de eerste wedstrijd buiten was de FEI proef voor veel paarden nog een zware opgave”, aldus Jan Wolfs die zei een groot aantal nette paarden te hebben gezien.
“Een paard dat heel fijn werd voorgesteld en met drie heel correcte gangen”, was het jurycommentaar bij de winnaar van de vijfjarigen, Blom’s Gatino (Apache x Silvano). De bruine werd gereden door Annemiek van Venrooij. Vai Bruntink werd met Gamble tweede voor Mercedes Verweij en Gizmo.

Patrick van der Meer reed President’s First Apple (Vivaldi x Partout) naar de zege bij de zesjarigen met een hoge score van 82,2 punten. “Een imponerend paard, dat door Patrick heel goed voorgesteld werd. Hij liep fijn en onverstoorbaar door zijn proef en een paard met hele goede bewegingen”, legt Jan Wolfs uit.

De beste tien paarden na de komende selectiewedstrijden (6 mei Kootwijk en 10 juni Ettten Leur) kunnen deelnemen aan de halve finale van de KNHS Pavo WK-selectie Jonge Dressuurpaarden op 14 juli in Ermelo. Vanuit de Pavo cup 2015 zijn beste 15 vier en vijfjarigen en de beste 5 vier- en vijfjarigen uit de KNHS-Subli competitie startgerechtigd in de halve finale.

Nieuw dit jaar is het WK jonge dressuurpaarden (van 28 tot en met 31 juli in Ermelo) voor zevenjarigen. Ook daarvoor is een selectietraject ingezet. In Delft ging de overwinning naar Karen Nijvelt en Elysias (Jazz x Rhodium). “Een paard met veel kracht, dat al heel goed kan sluiten en de overgangen heel goed uitvoerde. Karen stelde hem heel goed voor en Elysias liet echt al zien in de proef dat de moeilijke oefeningen echt al kan. De proef bij de zevenjarigen wordt op Lichte tour niveau gereden”, aldus Wolfs. Lynne Maas reed Electra naar het zilver, brons was voor Kyra Klinkers en Equirelle W.

Uitslag selectiewedstrijd KNHS Pavo WK-selectie Jonge Dressuurpaarden, Delft
Vijfjarigen
1. Blom’s Gatino (Apache x Silvano), Annemiek van Venrooij, 78 pnt
2. Gamble (Fürst Romancier x Dolany), Vai Bruntink, 77 pnt
3. Gizmo (United x Junior STV), Mercedes Verweij, 76,2 punt

Zesjarigen
1. President’s First Apple (Vivaldi x Partout), Patrick van der Meer, 82,2 pnt
2. Cum Laude (Apache x Weltmeyer), Vai Bruntink, 77 pnt
3. Francois (Voice x Lancet), Katie Werring, 75,32 pnt

Zevenjarigen
1. Elysias (Jazz x Rhodium), Karen Nijvelt, 76,715%
2. Electra (Jazz x Ferro), Lynne Maas, 74,265%
3. Equirelle W (Florett Ass x Donnerhall), Kyra Klinkers, 73,475%

Foto: Elysias en Karen Nijvelt (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Leren paardrijden: Op- en afstijgen
    Leren paardrijden: Op- en afstijgen
  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
    Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden