KNHS tekent convenant met Militaire Ruitersportvereniging

Geplaatst op 20 december 2016

De KNHS en de Militaire Ruitersportvereniging ‘Te Paard!’ (MRV) gevestigd in Amersfoort tekenden vandaag op het KNHS-centrum een convenant tussen beide partijen. “Onze historische band gaat terug tot 1923,” vertelt KNHS-bestuurslid Max Bentum. “Deze bijzondere band is vandaag bevestigd.”

MRV-voorzitter, Brigadegeneraal der Cavalerie Paul Kautz, overhandigde eveneens een herdenkingslegpenning en oorkonde aan KNHS-voorzitter Theo Ploegmakers, in het bijzijn van Majoor der Koninklijke Marechaussee Wouter van Ginkel en Tweede luitenant der Huzaren Detlev Grin.

Militair tenue
In het convenant is onder andere opgenomen dat leden van de Militaire Ruitersportvereniging op KNHS-wedstrijden deel mogen nemen in militair uniform. Ook mogen zij de militaire groet brengen. Alle leden van de MRV die daarvoor kiezen worden lid van de KNHS en kunnen deelnemen aan de KNHS-kampioenschappen in Utrecht, vestigingsregio van de MRV, of via de reguliere selectie vanuit hun eigen woonplaats.

Ruiterbewijs
Ook is er een samenwerking aangegaan met betrekking tot het KNHS Ruiterbewijs. “De MRV kent het Militair Ruiterbewijs,” legt Max Bentum uit. “Zij rijden voor het examen een dressuurproef, met enkele hindernissen, stang-en-trenshoofdstel en met getrokken sabel. Ook wordt het theorie-examen van de KNHS afgenomen.  Als houders van het Militair Ruiterbewijs aanvullend ook een verkeersproef afleggen, met een KNHS-examinator, dan beschikken zij vanaf heden ook over het KNHS Ruiterbewijs.”

Kijk voor meer informatie op: www.militaireruitersport.nl

Ander Nieuws

  • Leren paardrijden: Op- en afstijgen
    Leren paardrijden: Op- en afstijgen
  • Francisca den Elzen opnieuw de sterkste in KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy
    Francisca den Elzen opnieuw de sterkste in KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy
  • Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore
    Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore