Knooppuntenkaart ruiter-en menpaden Utrechtse Heuvelrug Midden en Noord beschikbaar

Geplaatst op 30 mei 2016 in Buitenrijden

Op de kaart staan alle paardenpaden, ruiterpaden en menpaden op de Heuvelrug in het gebied ten noorden van de A12. Ook zijn de paardvriendelijke openbare wegen die de gebieden onderling verbinden op de kaart aangegeven. Op kruisingen en splitsingen van de paden zijn de afgelopen twee en een half jaar knooppuntenpaaltjes geplaatst waarvan de nummers op de kaart terug te vinden zijn.

Samen met de kaart die in 2012 van het zuidelijk deel is uitgebracht is de gehele Heuvelrug van Grebbeberg tot het Gooimeer daarmee in beeld gebracht. De kaarten bieden ruiters en menners de mogelijkheid routes vooraf te plannen en is in het veld een belangrijk hulpmiddel voor oriëntatie en aanpassingen van de route bij eventuele blokkades. Voor eigenaren en beheerders betekent het een beter gebruik van hun gebieden door de paardenliefhebber. Ook kunnen hulpdiensten nu met behulp van kaart goed geïnformeerd worden bij noodgevallen.

De knooppuntenkaart is tot stand gekomen met hulp van een groot aantal vrijwilligers onder aanvoering van Marjolein van Unen en Coen Langkemper, regioconsulenten van de KNHS. Marjolein vertelde in oktober 2015 in Paard&Sport al over dit ambitieuze project. Op 27 mei 2016 heeft dr. Janine Caalders, voorzitter van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, de eerste knooppuntenkaart Paardenpaden in ontvangst genomen op RSC De Treekhoeve in Leusden. Met de presentatie van de kaart wordt een voorbereidingsperiode van ruim twee-en-half jaar afgesloten.

Meer informatie
De knooppuntenkaart is te koop bij de informatiepunten van de VVV op de Heuvelrug, bij een aantal ruitersportzaken en paardenbedrijven in de regio en online bij Stichting Hippisch Toerisme Nederland. Kijk ook eens op de de website van Natuurpark Utrechtse Heuvelrug.

Categorie: regioconsulent, utrechtse heuvelrug

Ander Nieuws

  • Heropening ruiter- en fietspad vanaf Nationaal Hippisch Centrum
    Heropening ruiter- en fietspad vanaf Nationaal Hippisch Centrum
  • Nieuw: Buitenrijden.nl
    Nieuw: Buitenrijden.nl
  • Vernieuwing ruiterroutes Zuid-Holland van start
    Vernieuwing ruiterroutes Zuid-Holland van start