Koos de Ronde pakt de eerste winst

Geplaatst op 04 december 2016 in Mennen & para

Koos de Ronde heeft de eerste winst te pakken tijdens zijn eerste Wereldbekeroptreden van dit seizoen in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De Ronde won met ruime voorsprong op zijn concurrenten de wedstrijd op zaterdagavond. De Belg Edouard Simonet werd tweede, voor thuisrijder József Dobrovitz.

In de eerste omloop moest de bronzen medaillewinnaar van het WK in Breda nog een balletje incasseren doordat zijn linkervoorpaard Kasper wat achterbleef. Dit deed de menner uit Zwartewaal besluiten om tussen de twee omlopen door zijn bit te wisselen. Vervolgens reed De Ronde een foutloze ronde en bleef hij Simonet in totaal ruim 19 seconden voor. De Belgische menner reed zijn vierspan behoudend door het technische parcours in de Lászlo Papp Arena, waar het publiek na het optreden van de Spaanse Rijschool helaas niet in grote getale was blijven zitten voor de vierspannen.
Koos de Ronde mag zondagavond tijdens de Wereldbekerwedstrijd waarin de beste drie terugkomen voor een verkort parcours, als laatste van start. De tijden van beide manches worden morgen evenals vandaag bij elkaar geteld om de einduitslag te bepalen.

Fotograaf: Krisztina Horváth

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
  • Deelnemers internationale wedstrijden 8 t/m 14 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 8 t/m 14 april 2019