Maikel van der Vleuten wint Grote Prijs Amsterdam

Geplaatst op 31 januari 2016 in Springen

Maikel van der Vleuten (Someren) won voor de tweede keer na 2007 de Grote Prijs van Jumping Amsterdam. Met VDL Groep Arera C versloeg Van der Vleuten zijn landgenoten Doron Kuipers en multi-kampioen Jeroen Dubbeldam. Van der Vleuten werd ook gehuldigd als beste ruiter van alle internationale rubrieken. “Jumping Amsterdam is zo’n mooi concours, daar wil je gewoon rijden. Als je dan wint is extra mooi.”

Het publiek kreeg waar het voor kwam in de RAI. Een uitverkocht huis werd door de ruiters getrakteerd op een super spannende Grote Prijs. Van de veertig ruiters aan start, plaatsten zestien zich voor de beslissende barrage. Elf daarvan waren Nederlanders.
Maikel van der Vleuten, de hoogstgeplaatste Nederlandse ruiter op de wereldranglijst (16e ), liet in de Rai zien dat hij ook vandaag de beste was. “Mijn vader Eric had al een paar ruiters in de barrage gezien en gaf me wat tips. Ik heb me aan dat plan gehouden, wat ik in mijn hoofd had. Omdat ik met VDL Groep Arera C overal een voorwaartse afstand kreeg, won ik het op tijd.” Aanvankelijk zou Van der Vleuten de wereldbekerwedstrijd in Zürich rijden, maar koos toch voor Jumping Amsterdam. “Jumping Amsterdam is zo’n mooi concours, daar wil je gewoon rijden. Als je dan wint is extra mooi.” Van der Vleuten heeft deelname aan de wereldbekerfinale ook nog in zijn achterhoofd. “Maar dan moet ik volgende week in Bordeaux wel een topklassering hallen.”
Een topklassering was ook de tweede plaats van Doron Kuipers (Mijnsheerenland) met de snelle Zinius. “Toen ik het parcours verkende had ik niet verwacht dat ik hier foutloos zou blijven. In de barrage gaat mijn paard er echt voor. Het is een enorme vechter. We hebben samen al veel gewonnen, maar nog niet over zulke hoge hindernissen als hier bij Jumping Amsterdam.”
“Dit was pas mijn tweede concours met mijn paard Carusso LS la Silla”, vertelt Jeroen Dubbeldam. Het zegt weer heel veel over de klasse van Dubbeldam dat hij met dit paard derde werd in de Grote Prijs. “Carusso is al veertien jaar oud en heeft al veel ervaring. Ik heb hem als vierjarige zelfs al een keer gereden. Ik ken zijn Mexicaanse eigenaar Alfonso Romo al jaren. Toen zijn ruiter Alberto Michan in december stopte kreeg ik verschillende paarden van hem op stal, waaronder Carusso. Carusso voelde zaterdagavond zo goed aan dat ik hem in de Grote Prijs ben gestart. Als het publiek dan zo meeleeft, ja dan probeer ik ook om te winnen.”

Uitslag Grote Prijs Jumping Amsterdam, 1.60m
1. Maikel van der Vleuten (Someren), VDL Groep Arera C (v.Indoctro), 0 – 0, 37.44 sec
2. Doron Kuipers (Mijnsherenland), Zinius (v.Nabab de Reve), 0 – 0, 38.76 sec
4. Jeroen Dubbeldam (Weerselo), Carusso LS la Silla (v.Moentebello la Silla), 0 – 0, 39.35 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Maikel van der Vleuten en VDL Groep Arera C (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • De finale van de KNHS FNRS Springcompetitie 2018/2019, ben je er bij?
    De finale van de KNHS FNRS Springcompetitie 2018/2019, ben je er bij?
  • Kom jij in aanmerking voor het KNHS Talentenplan?
    Kom jij in aanmerking voor het KNHS Talentenplan?
  • Deelnemers internationale wedstrijden 18 t/m 24 februari 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 18 t/m 24 februari 2019