Marc Houtzager derde in vijfsterren Grote Prijs Shanghai

Geplaatst op 30 april 2016 in Springen

Springruiter Marc Houtzager (Rouveen) is met zijn jonge talent Sterrehof’s Calimero op een schitterende derde plaats geëindigd in de vijfsterren Grote Prijs van Shanghai. Deze derde wedstrijd van de Global Champions Tour kwam op naam van Saoedie-Arabier Abdullah Alsharbatly en Tobalio, het voormalige toppaard van Albert Voorn. “Super tevreden met dit resultaat”, laat Houtzager vanuit China weten. “Sterrehof’s Calimero sprong drie ronden super.”

Vijf combinaties plaatsten zich na twee foutloze omlopen voor de barrage van de vijfsterren Grote Prijs van Shanghai. Houtzager verbeterde als tweede starter met zijn negenjarige talent Sterrehof’s Calimero de tijd van Edwina Tops Alexander en nam de leiding in de wedstrijd. Alleen de Duitse ruiter Marco Kutcher en laatste starter Alsharbatly deden het beter. Daarmee eindigde Houtzager op het podium van deze prestigieuze etappe van de Global Champions Tour. “Gewoon super zoals Sterrehof’s Calimero hier sprong. Dit was zijn eerste wedstrijd op vijfsterren niveau”, vertelt Houtzager over de negenjarige ruin. “Ik heb hem Calimero de laatste maanden heel goed opgebouwd naar deze wedstrijd. Super tevreden met dit resultaat.”
Houtzager moest het NK in Mierlo vorige week aan zich voorbij laten gaan. “Mijn eerste paard Sterrehof’s Baccarat was niet helemaal fit en Calimero was al hier in Shanghai.” Het resultaat in Shanghai is een opmaat voor meer successen in de Global Champions Tour. 

Maikel van der Vleuten (Someren) en VDL Groep Verdi TN N.O.P. kregen een fout in de tweede omloop wat hen op de elfde plaats deed belanden. Gerco Schröder maakte na enkele maanden weer zijn rentree op het hoogste niveau met zijn schimmel Glock’s Cognac Champblanc N.O.P. met een springfout in de eerste omloop als resultaat.

Nederlands succes was er in Shanghai voor Stal Horn uit Oud-Ootmarsum, de fokkers van Sterrehof’s Calimero, de eigenaar van de hengst Van Gogh van nummer 2 Marco Kutcher, die net als het winnende paard Tobalio afstamt van Horn’s tophengst Numero Uno.

Uitslag Global Champions Tour CSI5* Grand Prix Shanghai, 1.60m
1. Abdullah Alsharbatly (KSA), Tobalio (v.Numero Uno), 0 – 0 – 0, 41.97 sec
2. Marco Kutcher (DUI), Van Gogh (v.Numero Uno), 0 – 0 – 0, 42.27 sec
3. Marc Houtzager (Rouveen), Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel), 0 – 0 – 0, 43.26 sec
11. Maikel van der Vleuten (Someren), VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v.Quidam de Revel), 0 – 4
21. Gerco Schröder (Tubbergen), Glock’s Cognac Champblanc N.O.P., 4
25. Leopold van Asten (Duizel), VDL Groep Quintago Z (v.Quinar), 12

Kijk hier voor de volledige uitslag

Foto: Marc Houtzager (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
    Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019