Nederlandse Kampioenschappen mennen 2017 bekend

Geplaatst op 01 december 2016 in Mennen & para

De data en locaties van de Nederlandse Kampioenschappen mennen 2017 zijn bekend.

Vierspan paarden
De vierspan paarden strijden evenals in 2016 om het kampioenschap in het Noord-Limburgse Horst aan de Maas. Het NK wordt van 20 tot en met 23 april gehouden op een nieuwe locatie; de schitterende accommodatie van Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg, gemeente Horst aan de Maas. Horst is hetzelfde weekend gastheer van een internationale driesterren wedstrijd voor enkel-, twee-en vierspan paarden en telt mee als kwalificatiewedstrijd voor de Wereldbeker vierspannen. Voor de vierspannen is het NK in Horst tevens de eerste belangrijke graadmeter richting het Europees Kampioenschap in het Zweedse Gothenburg eind augustus.

Tweespan paarden
Voor de tweespan paarden had de KNHS specifiek de wens bij de organisaties neergelegd om het Nederlands Kampioenschap te verrijden van 8 tot en met 10 juli, dit in verband met de voorbereidingen op het Wereldkampioenschap, dat eind september in het Sloveense Lipica wordt verreden. De organisatie van de menwedstrijd in Heijenrath heeft in het Zuid-Limburgse Hulsberg een prachtige nieuwe locatie gevonden voor haar jaarlijkse evenement en is bereid het NK op de beoogde datum te organiseren.

Enkel, twee- en vierspan pony's
Voor het vierde opeenvolgende jaar is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd het strijdtoneel van het Nederlands Kampioenschap voor enkel-, twee-en vierspan pony’s. Van 20 tot en met 22 juli bereiden de ponymenners zich op deze unieke locatie onder meer voor op het Wereldkampioenschap, dat een maand later wordt verreden in het Duitse Minden.

Enkelspan paarden
Voor de enkelspan paarden is 2017 een WK-tussenjaar, maar daarom niet minder belangrijk. Het NK voor deze groep menners wordt van 4 tot en met 6 augustus 2017 verreden in Wierden. Het is een mooie eerste gelegenheid voor de menners om zich in de kijker van de bondscoach te rijden die het vizier al op het WK 2018 heeft staan.

Bekijk hier een overzicht van alle menkampioenschappen

Ander Nieuws

  • Francisca den Elzen opnieuw de sterkste in KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy
    Francisca den Elzen opnieuw de sterkste in KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy
  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019