Nederlandse Kampioenschappen Traditioneel Gerij 2016

Geplaatst op 18 juli 2016 in Mennen & para

Samen met de Nederlandse Vereniging Traditioneel Gerij organiseert de stichting Baarn Culturele Evenementen het Nederlands Kampioenschap Traditioneel Gerij. Zaterdag 10 september vindt het evenement plaats tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag.

’Ornamenten en iconen’ is het thema van de Open Monumentendag. In Vorstelijk Baarn zullen circa 50 rijdende monumenten deze dag een zeer toepasselijke inhoud geven. De rijtuigen doen ook Lage Vuursche, Soest en Paleis Soestdijk aan.

 In totaal komen circa vijftig historische rijtuigen en koetsen naar de Lage Vuursche. Daar worden zij door een vakkundige jury beoordeeld. De beoordeling betreft een groot aantal aspecten zoals authenticiteit van het rijtuig, de aanspanning, conditie van de paarden, originaliteit, etc. De deelnemers aan het NK zijn die aanspanningen die in het huidige seizoen het hoogst gescoord hebben. Een rondrit via Lage Vuursche en Soest naar Paleis Soestdijk volgt na de jurering. Hoogtepunt wordt het spectaculaire defilé van rijtuigen op de Brink in Baarn. Ook de winnaar van de publieksprijs wordt daar bekend gemaakt.

Meer informatie over het NK Traditioneel Gerij is te vinden op de speciale website: www.rijdende-monumenten.nl

Bron: Rijdende monumenten
Foto: Bert Heeren

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 januari 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 januari 2019
  • Overzicht hippische kaders per 1 januari 2019
    Overzicht hippische kaders per 1 januari 2019
  • De gouden momenten van 2018!
    De gouden momenten van 2018!