Nederlandse topruiters aan start bij JIM in het MECC

Geplaatst op 08 november 2016 in Springen

Komend weekend van 11 tot en met 13 november is het MECC in Maastricht het decor van JIM, het internationale driesterrenconcours. Jumping Indoor Maastricht keerde drie jaar geleden terug en is alweer een van de toonaangevende indoorwedstrijden van ons land. De Nederlandse top van dressuur- en springen reist naar Maastricht waar ze concurrentie krijgt van Isabell Werth, Markus Beerbaum, Lucy Davis en Hans Dieter Dreher, de winnaar van de Grote Prijs in 2015.

Jumping Indoor Maastricht schaart zich weer onder de topconcoursen van ons land. Het is niet voor niets dat de complete Nederlandse ruitertop komend weekend in Maastricht deelneemt.

Dressuur
Anders dan de naam van het concours doet vermoeden staat er ook dressuur op het programma. Vrijdagochtend begint het driedaagse evenement in congrescentrum MECC met de Grand Prix dressuur. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) heeft zich ingeschreven met Glock’s Flirt. De combinatie won dit voorjaar de wereldbeker in Gothenburg en is dan ook favoriet voor de zege.
Voor Minderhoud’s teamgenoot Diederik van Silfhout (Lunteren) is Maastricht zijn eerste wedstrijd sinds de Spelen met Arlando N.O.P.. In Rio de Janeiro won de Duitse amazone Isabell Werth teamgoud en zilver. In Maastricht mengt ze zich met Don Johnson tussen de Nederlandse combinaties, waarvan Marlies van Baalen (Brakel) met Zinidi, Danielle Heijkoop (Rotterdam) met Badari, Marieke van der Putten (Apeldoorn) met Ambria, Patrick van der Meer (Naaldwijk) en Zippo en de Limburgse Jeannette Haazen (Neeroeteren) en haar paard Dabanos D’O4 genoemd mogen worden. Op zaterdag rijden de dressuurruiters de Grand Prix Special en de altijd aansprekende Kür op Muziek.

Springen
Vrijdagmiddag staat in het MECC het eerste springparcours opgesteld. De regionale ruiters bijten het spits af gevolgd door internationale toppers waaronder Jeroen Dubbeldam (Weerselo), Gerco Schröder (Tubbergen), Jur Vrieling (Holwierde), Marc Houtzager (Rouveen), Leopold van Asten (Duizel), Willem Greve (Markelo) en Wout Jan van der Schans (Nijkerk). Limburgse topruiters die in hun hoofdstad een gooi doen naar de hoofdprijzen zijn Aniek Poels (Swolgen), Timothy Hendrix (Baarlo) en Michel Hendrix (Kessel), die onlangs is gepromoveerd naar het Olympisch kader van de springruiters. Jelmer Hoekstra (Sevenum), lid van het Rabo Talententeam, is verbonden aan de stal van Leon Thijssen. Zijn dochter Sanne Thijssen (Sevenum) maakt haar internationale debuut bij de paarden in het MECC. Sanne mag gerust al een wereldtopper genoemd worden. Op de wereldranglijst staat ze op plaats 80. De concurrentie onder andere van de Duitse ruiter Hans-Dieter Dreher, die vorig jaar het hoofdnummer op zijn naam schreef, en van Markus Beerbaum, de Amerikaanse Lucy Davis en de Belgische topruiters Pieter Devos, Niels Bruynseels en Jérôme Guery.

Kijk hier voor het programma van Jumping Indoor Maastricht.

Foto: Digishots 

Ander Nieuws

  • Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore
    Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore
  • Voormalig winnaars NK Springen 1937 - 2018
    Voormalig winnaars NK Springen 1937 - 2018
  • Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. knap tweede in LGCT Grand Prix van Miami
    Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. knap tweede in LGCT Grand Prix van Miami