Nieuw nationaal westernevenement in Ermelo

Geplaatst op 22 april 2016 in Reining

Spectaculaire stops, spins en galopwissels: Tijdens de eerste editie van 'Diamond League Western' gaat het om snelheid, lef en controle. Van vrijdag 24 juni tot en met zondag 26 juni 2016 is het Nationaal Hippisch Centrum de arena zijn van een groot westernevenement, waar verschillende disciplines uit de westernsport te zien zijn.

Op zaterdag en zondag worden wedstrijden gereden en zijn er demonstraties te zien, om zo het publiek kennis te laten maken met de verschillende disciplines binnen de westernsport zoals Pleasure, Horsemanship en Reining. De Reining is de dressuur onder de westerndisciplines die in de galop wordt verreden. Het is de bedoeling dat de ruiter met zo min mogelijk hulp van benen en teugels ( de 'reins') het paard onder controle houdt. Tijdens de proef worden verschillende oefeningen uitgevoerd zoals spins, cirkels, wissels en sliding stops. Alle oefeningen worden meestal met de teugels in één hand gereden, waarbij de paarden worden beoordeeld op de vloeiende uitvoering van de oefeningen en op snelheid en controle.

Wie denkt dat westernrijden alleen voor mensen is die van countrymuziek houden en aan linedancing doen heeft het mis. Westernrijden is voor iedereen en is populairder dan ooit merkt de organisatie: 'Er zijn helaas altijd mensen die westernrijden associëren met cowboytje spelen, maar zij realiseren zich niet dat het hier om serieuze discipline gaat in de paardensport. We krijgen zelfs van steeds meer mensen, die jaren 'Engels' gereden hebben, te horen dat ze wel eens iets anders willen dan de zoveelste gebroken lijn of slangenvolte. Ze zijn vaak op zoek naar een nieuwe uitdaging. Daarnaast weet de jeugd ons ook steeds meer te vinden en dat is voor de westernsport alleen maar goed'.

Naast dit paardenspektakel zijn er tijdens  'Diamond League Western 2016' ook tal van leuke stands te bezoeken en zijn er activiteiten voor de allerkleinsten: ze kunnen ponyrijden, er is een springkussen en ze kunnen zich laten schminken.

Parapaard
Met dit evenement steunt de organisatie ook het goed doel: Sportfonds Parapaard,onderdeel van het Fonds Gehandicaptensport. ParaPaard, met o.a. Anky van Grunsven als ambassadeur, zet zich in om de paardensport toegankelijker te maken voor iedereen met een verstandelijke, en/of lichamelijke handicap. Tijdens 'Diamond League Western' geeft een amazone met een lichamelijke beperking een boeiende demonstratie, waarin zij uitlegt wat paardrijden voor iemand met een handicap kan betekenen en waarom het belangrijk is dat ParaPaard zich inzet voor deze ruiters. 'Wij zijn zelf dagelijks actief in de paardensport en vinden het belangrijk dat iedereen de kans zou moeten krijgen om aan paardensportactiviteiten deel te  kunnen nemen, vandaar dat we voor dit doel hebben gekozen', aldus de organisatie.

Het evenement is op zaterdag 25 juni en zondag 26 juni toegankelijk voor publiek. Toegang is gratis (parkeerkosten zijn 10,- euro). 

Bron: persbericht

Categorie: reining

Ander Nieuws

  • Overzicht nationale kaders per 1 april 2019
    Overzicht nationale kaders per 1 april 2019
  • Deelnemers internationale wedstrijden 11 t/m 17 maart 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 11 t/m 17 maart 2019
  • Overzicht nationale hippische kaders per 1 maart 2019
    Overzicht nationale hippische kaders per 1 maart 2019