Wie zijn de nieuwe columnisten van Paard&Sport?

Geplaatst op 07 maart 2016

Paard&Sport is vernieuwd! Het eerste nummer verschijnt op 11 maart 2016. Een onderdeel van de nieuwe opzet van het KNHS ledenblad zijn de vier vaste columnisten. Zij geven ons dit jaar ieder kwartaal een inkijkje in hun doen en laten met de paarden. We stellen ze graag aan je voor!

Hans Verstraaten
Allereerst is daar Hans Verstraaten. Hans rijdt regelmatig paard, heeft als favoriete film Seabiscuit en is columnist voor onder meer Libelle. In zijn column laat Hans zich tijdens een verblijf in Amerika verbazen door paarden in Monument Valley: ‘Na afloop zei ik ongelovig tegen een Indiaan: “Die paarden van jullie kunnen klokkijken.” Onvoorstelbaar.’  

Yvonne Kroonenberg
Voor het katern ‘Ruiter’ verzorgt Yvonne Kroonenberg de column. De bekende schrijver van boeken voor volwassenen en kinderen heeft naar eigen zeggen nul talent voor de paardensport, durft geen wedstrijden te rijden, maar kan het rijden simpelweg niet laten. Want, zo laat Yvonne weten: ‘Paardrijden is als yoga’.

Anky van Grunsven
Naast Hans en Yvonne levert ook die ene amazone wier voornaam alleen voldoende is voor een blik van herkenning een vaste bijdrage. Anky van Grunsven bespreekt in het katern ‘Sport’ het belang van de basissport en vertelt over haar eigen sportieve ambities dit jaar. ‘Ik train Bon Bravour met veel plezier en dat is ook het mooie aan de paardensport: het thuis opleiden en dan maar kijken hoe ver we komen.’

Jesse Drent
Tot slot introduceert Jesse Drent zich als vaste columnist voor het katern ‘Jeugd’. Het jonge idool van veel paardenliefhebbers steelt op evenementen de show met zijn Arabische merrie Andorra en shetlanderhengst Macho. ‘Toen ik op de middelbare school zat, maakte ik het huiswerk vaak bij Andorra in de stal. Een keer liet ik mijn wiskundeboek in haar voerbak liggen. Kwam ik er de volgende dag achter dat ze niet van wiskunde houdt, net als ik…’, vertelt Jesse.

welke Paard&Sport krijg ik?

Paard&Sport is het ledenblad van de KNHS. Iedereen die lid is van de KNHS krijgt het 4x per jaar gratis toegestuurd als onderdeel van het lidmaatschap. Paard&Sport bestaat uit vier katernen en jij krijgt het katern dat overeenkomt met je lidmaatschap. Er is ook een editie met daarin alle katernen. Het eerste nummer verschijnt op 11 maart 2106!

Ander Nieuws

  • Houd je paard in vorm door Hippische Leergang Massagetechniek *Video*
    Houd je paard in vorm door Hippische Leergang Massagetechniek *Video*
  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Heropening ruiter- en fietspad vanaf Nationaal Hippisch Centrum
    Heropening ruiter- en fietspad vanaf Nationaal Hippisch Centrum