Nina van Enckevort kampioen Children in Mierlo

Geplaatst op 24 april 2016 in Springen

Nina van Enckevort (Sint Oedenrode) wist met Darc du Rona Z als enige twee ronden foutloos te blijven in het Nederlands Kampioenschap voor Children en volgt daarmee Julia den Engelsman op als kampioene. Madee Schuttenbeld won het zilver, Iris Michels maakte het podium van amazones compleet.

Twaalf combinaties kwamen aan start op het tweede NK voor Children (12 tot en met 14 jaar) in Mierlo, waar over twee manches werd gereden. Tot een barrage kwam het niet. Alleen Nina van Enckevort wist twee keer foutloos te blijven en won daarmee goud met haar pas zesjarige paard Darc du Rona Z. Het tweede goud voor de dertienjarige Nina binnen acht maanden. “Vorig jaar won ik met mijn pony Diego het Z springen op de Hippiade”, kijk Nina terug. “Toen reed ik Darc du Rona ook al. Ze kwam als jong paard al bij ons en ik heb haar zelf zadelmak gemaakt. Dit is vandaag de tweede wedstrijd dat ik bij de Children rijd.”
Nina heeft zich snel aangepast aan de wedstrijden bij de paarden. “Bij de Children is leuke concurrentie. Bij de paarden zitten er zoveel in en rubriek, dan is het veel moeilijker om te winnen. Ik ben Z geklasseerd bij de paarden met Darc du Rona Z.”
Met de sjerp en de medaille over haar rode rijjasje is Nina “Heel blij”. Heel nuchter kijkt ze terug op de wedstrijd. “Sommige lijntjes waren wel wat moeilijk, maar ik had met mijn coach Vroni van de Rijt goed parcours verkend en alle afstanden goed gemeten. Ik heb niet eens gemerkt dat de tweede manche wat hoger was.” Over haar paard is ze vol lof. “Hij is niet de grootste. Het is gewoon een toppaard en ik ben er super blij mee. Mijn pony Diego is net iets heter dan Darc du Rona. Met hem kan ik mijn afstanden heel goed rijden.”


Madee Schuttenbeld reed met haar grote Bonheur de snelste foutloze eerste manche. Een fout in de tweede bracht het zilver. Iris Michels hield de rust een reed met Adidetje, die ze pas drie weken rijdt, een prachtige foutloze tweede manche waardoor ze op de derde plaats eindigden.

Uitslag NK Springen Children
1. Nina van Enckevort (Sint Oedenrode), Darc de Rona Z (v.Diarado), 0 – 0, 70.17 sec
2. Madee Schuttenbeld (Almelo), Bonheur (v.Riverman), 0 – 4, 61.28 sec
3. Iris Michels (Hoogeloon), Adidetje (v.Dutch Capitol), 4 – 0, 66.17 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

 

Ander Nieuws

  • Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore
    Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore
  • Voormalig winnaars NK Springen 1937 - 2018
    Voormalig winnaars NK Springen 1937 - 2018
  • Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. knap tweede in LGCT Grand Prix van Miami
    Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. knap tweede in LGCT Grand Prix van Miami