NK Springen 2016 van 21 tot 24 april in Mierlo

Geplaatst op 08 april 2016 in Springen

Van 21 tot 24 april wordt voor de 17e keer in Mierlo het Nederlands Kampioenschap voor Springruiters georganiseerd. Tijdens het NK zal de top van Nederland acte de presence geven en ook het kampioenschap bij de Young riders en Junioren belooft een spannende strijd te worden. Op zaterdag is de ontknoping bij de jeugd, zondagmiddag is bekend wie de titel bij de senioren heeft gewonnen.

NK Senioren
Het NK springen in Mierlo is de eerste grote onderlinge krachtmeting tussen de Nederlandse springruiters. Zo vroeg in het outdoor-seizoen, met belangrijke landenwedstrijden in het verschiet, gaat het er voor de springruiters om zich bij bondscoach Rob Ehrens in de kijker te rijden, het wordt zijn eerste proef op het gras om de ruiters te beoordelen voor een mogelijke plek in de selectie voor de Olympische spelen. Junioren en Young riders
In de schaduw van het ‘grote’ NK zal dat van de Junioren (14 tot en met 18 jaar) en de Young Riders (16 tot en met 21 jaar) spannend worden. Er zijn veel goede ruiters en amazones in deze leeftijdsgroepen. Combinaties die zich tussen de Senioren op de grote concoursen al hebben laten zien. Jaarlijks rijden de Junioren en Young riders een EK (26 - 31 juli 2016 in Millstreet, Ierland) en Mierlo is daarvoor een belangrijk eerste selectiemoment. 

NK Children
Ook wordt er weer een NK voor Children verreden. Zondagochtend rijdt de jeugd van 12 tot 14 jaar een wedstrijd over twee manches. 

Basissport
Ook voor de basissport is Mierlo de arena. Dit jaar verwachten we weer honderden ruiters en amazones in Mierlo. Nieuw dit jaar is de Bixyproef voor de allerkleinste pony-ruitertjes.

Mierlo staat niet stil
Concours Hippique Mierlo wordt dit jaar voor de 46e keer georganiseerd. Een lange geschiedenis ging vooraf. Maar het concours staat niet stil. Het bestuur is gericht op vernieuwing en ontwikkeling. Zo zijn er dit jaar aanpassingen in de indeling van het terrein waardoor het publiek nog beter zicht krijgt op het hoofdterrein, zijn er meer terrassen, is er een uitbreiding van het strodorp met meer horeca en wordt in de VIP-tent meer ruimte gegeven aan de loges voor grote roepen gasten.

Dit jaar is er ook meer aandacht voor de feestavonden. Het bestuur heeft 3 DJ’s uitgenodigd om op vrijdag- en zaterdagavond op te treden. De feesten zijn gratis toegankelijk.

Gratis toegang
CHMierlo is niet alleen een event voor ruiter en amazone. Het moet ook en feest zijn voor het publiek dat, ook in een tijd dat het economisch wat minder gaat, het concours vier dagen lang gratis toegankelijk is. De vele vrijwilligers, sponsors en ‘Vrienden van CHMierlo’ maken dit mogelijk.

Bron: www.chmierlo.nl

Categorie: NK Springen 2016

Ander Nieuws

  • Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore
    Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore
  • Voormalig winnaars NK Springen 1937 - 2018
    Voormalig winnaars NK Springen 1937 - 2018
  • Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. knap tweede in LGCT Grand Prix van Miami
    Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. knap tweede in LGCT Grand Prix van Miami