NK Vierspannen 2016 in Horst aan de Maas

Geplaatst op 05 februari 2016 in Mennen & para en KNHS

De KNHS heeft het Nederlands Kampioenschap vierspan paarden 2016 toegewezen aan de organisatie van de grote nationale en internationale menwedstrijd in het Limburgse Horst aan de Maas. Het NK wordt verreden van 15 tot en met 17 april 2016.

De terreinen van de Kasteelse Bossen in Horst aan de Maas vormen al jarenlang het strijdtoneel van de menwedstrijden. In de afgelopen jaren is Horst uitgegroeid tot een nationaal en internationaal vooraanstaand evenement, waar de topmenners in grote getale graag hun buitenseizoen starten. Voorgaande jaren telde Horst ca. 220 starts verspreid over vier wedstrijddagen. Voor de internationale vierspanrijders is Horst een van de wedstrijden waar deze groep belangrijke punten kan verdienen voor de lucratieve indoor Wereldbekerserie vierspannen die in november weer van start gaat.

Na het wegvallen van de internationale menwedstrijd in Beekbergen waar het NK 2016 oorspronkelijk zou plaatsvinden, is de KNHS verheugd dat de organisatie van Horst nog in zo’n laat stadium de uitdaging aangaat om het NK te organiseren. Ondanks het feit dat Horst al vroeg in het seizoen plaatsvindt, vormde dit geen belemmering voor de KNHS om het NK aan deze goed geoliede en ervaren organisatie toe te kennen. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Horst gastheer is van een Nederlands Kampioenschap. “Wij zijn er trots op dat wij gevraagd zijn om het NK vierspannen 2016 te organiseren. Dit past in onze ambitie om in de toekomst te groeien naar een internationaal kampioenschap”, aldus Nico Rijnbende, voorzitter van de organisatie.

Horst is voor de vierspannen tevens een observatiewedstrijd voor het Wereldkampioenschap, dat van 1 tot en met 4 september wordt gehouden in Breda.

De titelverdediger op het NK vierspannen in Horst is de 26-voudig Nederlands kampioen IJsbrand Chardon (Den Hoorn).

 

Categorie: NK vierspannen

Ander Nieuws

  • Nieuw! KNHS Concoursprogramma Mennen
    Nieuw! KNHS Concoursprogramma Mennen
  • Reglementswijzigingen mennen per 1 april 2019
    Reglementswijzigingen mennen per 1 april 2019
  • Met Witte Van Moort gratis naar para-paardensportavond tijdens The Dutch Masters
    Met Witte Van Moort gratis naar para-paardensportavond tijdens The Dutch Masters