Nu in Paard&Sport: interview met beginnend ondernemer Sascha Podt van Hippisch Centrum Reggehoeve

Geplaatst op 05 mei 2016

Voor velen is het een droom om van hun hobby hun beroep te maken. Paard&Sport is benieuwd naar de ervaringen van beginnende ondernemers in de paarden en interviewt in nummer 1 Sascha Podt van Hippisch Centrum Reggehoeve, een jong bedrijf met een echt familiehart.

De Reggehoeve kent een strikte taakverdeling. Sascha zorgt voor het lesgeven. Haar man Gerben en zijn ouders zorgen ervoor dat de paarden hun dagelijkse weidegang krijgen, in de stapmolen komen, gevoerd en gedrenkt worden en dat de stallen worden uitgemest. En alle kinderen, die de lessen volgen, worden dagelijks geholpen met het zadelen van de pony’s. Het hooi wordt van eigen land gewonnen en het ziet er rondom het bedrijf piekfijn uit. Iedere losliggende plank wordt binnen de kortste tijd vastgemaakt.

De stal is voor een groot deel door de familie zelf gebouwd. ‘We hebben destijds een marktonderzoek laten doen en daar kwam uit dat een hippisch centrum zoals wij dat voor ogen hadden waarschijnlijk, geen kans van slagen had. Toch konden we de eerste klanten al begroeten toen het dak nog moest worden gelegd,’ herinnert Sascha zich.

Een gelukkige bijkomstigheid was dat toen ze op zoek gingen naar manegepaarden, het aanbod groot was en de prijs laag. Daardoor konden ze een aantal goed opgeleide dressuur- en springpaarden aanschaffen die lesklanten uitdaging bieden. ‘Daarmee gaven we direct inhoud aan ons begrip van kwaliteit. Iedere week kwamen er nieuwe mensen en dus kwamen er nieuwe paarden en pony’s bij. Met als resultaat dat we nu zes dagen in de week volle lessen draaien.’”

Verder lezen? Het complete verhaal vind je in de vernieuwde Paard&Sport in het Katern Bedrijf. Wil je het magazine ontvangen? Word dan lid van de KNHS voor 20 euro per jaar en ontvang vier keer per jaar Paard&Sport. Of koop het blad los in de winkel. Normaal voor 6,50 euro, nu voor een introductieprijs van 4,95 euro.

Categorie: magazine, bedrijf

Ander Nieuws

  • Nu in Paard&Sport zomer 2017
    Nu in Paard&Sport zomer 2017
  • Terugblikken op 17 jaar Rabo Talentenplan
    Terugblikken op 17 jaar Rabo Talentenplan
  • Slimme sensoren getest
    Slimme sensoren getest