Outdoor Brabant steunt Staatsbosbeheer bij renovatie ruiterpaden

Geplaatst op 04 september 2016 in Buitenrijden, buitengewoon genieten

Met de overhandiging van een cheque van € 1.000 heeft voorzitter Cees Meeuwis namens Outdoor Brabant vandaag op de slotdag van het WK Vierspannen de eerste schenking gedaan van de € 25.000 die nodig is om de 13 kilometer ruiterpad in het Mastbos in Breda te renoveren. Dit initiatief van het Buitenfonds, de steunstichting van Staatsbosbeheer, en de Ruiters van het Mastbos is belangrijk om het natuurgebied dat zeer populair is bij een groeiende groep hippische recreanten in stand te houden.

"Wij maken een keer per jaar met veel plezier gebruik van dit prachtige natuurgebied voor ons hippische topsportevenement," zegt Cees Meeuwis, voorzitter van Outdoor Brabant. "Maar wij vinden het onze maatschappelijke verantwoordelijkheid dat veel meer mensen hier gedurende het hele jaar kunnen genieten van de paardensport. Daarom steunen we dit initiatief van het Buitenfondsen de Ruiters van het Mastbos van harte!"

Jelka Both, gebiedsmanager West-Brabant bij Staatsbosbeheer nam de cheque enthousiast in ontvangst. " Staatsbosbeheer streeft ernaar om iedereen optimaal te laten genieten van de prachtige natuur. Sinds 2015 is er voor Staatsbosbeheer minder recreatiegeld beschikbaar en zoeken we betrokkenheid en steun bij gebruikers om paden, routes en andere voorzieningen in stand te houden en te verbeteren.  We zijn dan ook erg blij met dit gezamenlijke initiatief met de ruiters van het Mastbos én met deze eerste bijdrage van Outdoor Brabant. We hopen dat anderen het voorbeeld van Outdoor Brabant volgen en we over een aantal maanden kunnen starten met de opknapbeurt van de ruiterpaden in het Mastbos. 

Bron: Outdoor Brabant

Ander Nieuws

  • Oproep aan politiek voor meer sport en gezonde leefstijl in regeerakkoord
    Oproep aan politiek voor meer sport en gezonde leefstijl in regeerakkoord
  • Vacature: Regioconsulent Noord-Brabant
    Vacature: Regioconsulent Noord-Brabant
  • Enjoy the Ride sponsorritten brengen €31.164,- op voor Pink Ribbon
    Enjoy the Ride sponsorritten brengen €31.164,- op voor Pink Ribbon