Outsider Michael Greeve wint eerste onderdeel NK springruiters

Geplaatst op 21 april 2016 in Springen

Outsider Michael Greeve (Veeningen) was de eerste starter op het NK voor springruiters en zijn geklokte tijd van 67.94 seconden werd door de 47 ruiter/paard combinaties niet verbeterd. Naast de titel is de strijd om Olympische tickets volledig losgebarsten op het NK. Kandidaten Leopold van Asten (Duizel) en Jur Vrieling (Holwierde) staan de eerste dag op het podium naast Greeve.

“Winnen had ik niet helemaal gedacht, maar ik wilde wel een snelle ronde rijden”, vertelt Michael Greeve na afloop van de snelheid- en wendbaarheidswedstrijd als eerste onderdeel van het NK voor springruiters. “Ik was als eerste starter en het liep precies zoals ik gepland had. Mijn merrie Whitney BB sprong top. Ik bleef ook bovenaan. Withney BB is een snel paard van zichzelf. Ik heb de laatste tijd rustiger aan gedaan met haar. Weinig Grote Prijzen gereden, dus ik hoop dat Whitney de komende dagen fit is om bovenaan te blijven staan. Ze is goed te pas. Ik ben er blij mee.”
Na de eerste wedstrijd van het NK waarin de tijd bepalend was worden de tijden van de deelnemers omgerekend naar strafpunten, die de ruiters de komende dagen meenemen. De verschillen zijn klein en om op het podium te blijven zullen regerend kampioenen Leopold van Asten en VDL Groep Zidane N.O.P. geen fouten mogen maken de komende dagen. Het kampioensduo van 2015 finishte foutloos in 68.43 seconden op de tweede plaats. “Het was goed”, reageert Van Asten. “Ik heb niet alle risico genomen. We hebben een beetje de aansluiting kunnen houden”, relativeert Van Asten. “Zidane N.O.P. zit in het ritme en is de laatste maanden goed in vorm. Hij wordt een jaartje ouder en daardoor ook wat makkelijker. Ik ben tevreden over vandaag.”
Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue VDL doen op de derde plaats goede zaken in de strijd om het kampioenschap, maar ook met het oog op de Olympische Spelen zal er rekening met het duo worden gehouden. Tweevoudig kampioen Gerco Schröder (Tubbergen) begon sterk aan het NK met zijn jonge paard Glock’s Lausejunge en reed vlot naar de vierde plaats.

Morgenmiddag en zondagmiddag komt het NK tot de ontknoping met nog drie omlopen voor de springruiters.

Uitslag 1e onderdeel NK Springruiters, snelheid- en wendbaarheidswedstrijd, 1.50m
1. Michael Greeve (Veeningen), Whitney BB (v.Nabab de Reve), 67.94 sec
2. Leopold van Asten (Duizel), VDL Groep Zidane N.O.P. (v.Heartbreaker), 68.43 sec
3. Jur Vrieling (Holwierde), VDL Zirocco Blue N.O.P. (v.Mr Blue), 68.68 sec
4. Gerco Schröder (Tubbergen), Glock’s Lausejunge (v.Ludwig As), 68.74 sec
5. Frank Schuttert (Meeuwen), Go Easy de Muze (v.Vigo d’Arsouilles), 68.92 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Michael Greeve en Whitney BB (www.hippofoto.be)

 

Ander Nieuws

  • Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore
    Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore
  • Voormalig winnaars NK Springen 1937 - 2018
    Voormalig winnaars NK Springen 1937 - 2018
  • Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. knap tweede in LGCT Grand Prix van Miami
    Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. knap tweede in LGCT Grand Prix van Miami