Paarden sluiten Hippiade-weekenden af

Geplaatst op 03 september 2016

Het derde en finale Hippiade-weekend op het KNHS Centrum in Ermelo stond in de teken van de paarden. Onder een stralende hemel werd het kampioenschap van de breedtesport een groot succes met prachtige sport, veel publiek en een fijne sfeer. In de hoogste klassen (ZZ-licht dressuur en ZZ-springen) waren Deborah Dollee (Wijdewormer) en Jarno van Erp (Oss) de besten.

Springen
In de barrage van het ZZ-springen, waarin 12 combinaties streden, was laatste starter Jarno van Erp met Blikvanger de snelste foutloze en won daarmee de titel. In het Z wisten maar vier combinaties zich voor de barrage te plaatsen. Daarin was Nick van den Broek (Boijl) de beste met zijn meewerkende merrie Dubai HBC. Kimberly van Engelen (Vianen) reed een messcherpe barrage in de klasse M met Belle Chance. Daarmee verzilverde ze haar kansen met de gouden medaille. De eerste springkampioen van de laatste Hippiade-dag was Nathalie Hof (Ruinen) die met de door haar zelf gefokte en opgeleide Zandokan de titel in de klasse L voor zich opeiste.

Dressuur
Ook Deborah Dollee fokte haar kampioenspaard Alibi zelf. Met de nu elfjarige ruin won de amazone uit Wijdewormer de klasse ZZ-licht. Mara de Vries (Poederoijen) liet met de zesjarige merrie Farzana de concurrentie achter zich in de klasse Z2, na een gedegen voorbereiding met haar trainster Coby van Baalen.
Met vier titels deed Noord-Brabant het uitstekend. Nienke Monden-Otjens (Etten Leur) was met Fjèro (v.Oscar) de beste in het L2. Joyce van Opbergen (Moergestel) legde in de klasse Z1 beslag op de titel met Pure Bf’s Fygaro. In de klasse B was het Melanie van Vijfeijken uit Eindhoven die met haar merrie Carshop’s Helena het goud won. Noord Holland was goed voor drie titels: die van Deborah Dollee in het ZZ-licht, Gail Bosch won met Gominka EST het L1 en Pricilla Noorlander reist met haar paard Gentleman en de gouden medaille van de klasse M1 terug naar Texel. Joyce Vegter (Enschede) mag zich Hippiade-kampioene noemen in de klasse M2 met haar paard Figo.

Verenigingen en meertallen
Een belangrijk onderdeel van de Hippiade is het verenigingskampioenschap dat gewonnen werd door de Grensruiters uit Dinxperlo. Rijvereniging Exloo heeft een patent op titels en won er dit jaar weer twee: de viertallen Kür op Muziek en de zestallen klasse M/Z/ZZ. De viertallen van Neta uit Winschoten, De Hoefslag uit Aarle Rixtel en ’s Gravenhof uit Nootdorp wonnen de verschillende klassen bij de viertallen. Het zestal van RV Trynwâlden uit Oentsjerk won de klasse L.

Klik hier voor de Hippiade-website met alle verslagen en uitslagen

Foto: Priscilla Noorlander en Gentleman kampioenen M1 (www.digishots.nl)

ZZ-Licht dressuur: Deborah Dollee en Alibi

ZZ springen: Jarno van Erp met Blikvanger


Verenigingskampioenen: De Grensruiters uit Dinxperlo

Ander Nieuws

  • Houd je paard in vorm door Hippische Leergang Massagetechniek *Video*
    Houd je paard in vorm door Hippische Leergang Massagetechniek *Video*
  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Heropening ruiter- en fietspad vanaf Nationaal Hippisch Centrum
    Heropening ruiter- en fietspad vanaf Nationaal Hippisch Centrum