Pam Nieuwenhuis neemt de leiding in Hartog Lucerne Trophy

Geplaatst op 17 april 2016 in Springen

Met haar overwinning in de KNHS Hartog Lucerne Trophy wedstrijd in Geesteren heeft Pam Nieuwenhuis de leiding genomen in de competitie. De Indoorkampioene in de klasse Z lijkt op weg naar haar volgende titel. Cadeau kreeg Pam de overwinning zeker niet in Geesteren. Janine Maassen en haar bonte pony Coco werden nipt voorbijgestreefd door Nieuwenhuis en Seraja.

Tom Brinkman waardeerde het parcours van Janine Maassen en Coco in de eerste ronde met 78,5 punten. Dat was een half puntje meer dan Pam Nieuwenhuis en Seraja. De amazones stonden hiermee 1 en 2. De beste 15 combinaties kwamen terug voor de tweede manche op tijd.
Tania van Leeuwen startte daarin als eerste met haar jonge pony Fedusa EB. Ze waren de vierfouter met het hoogste aantal stijlpunten (81,5) uit de eerste manche. Tania en Fedusa EB reden een prachtige vloeiende en snelle barrage en hielden tot aan het eind de leiding. Over twee manches werden ze negende.
Pam Nieuwenhuis en Seraja kwamen niet aan de tijd van Van Leeuwen en werden derde. Daarmee gingen ze met 5 plaatsingspunten aan de leiding met alleen Janine Maassen en Coco nog te gaan. De combinatie, die er een lange reis vanuit Noord-Limburg voor over had, werd vijfde in de barrage en daarmee kwamen ze op 6 plaatsingspunten. Dat was er één meer dan Pam Nieuwenhuis en Seraja. De Indoorkampioenen in de klasse Z verdienden met hun overwinning in Geesteren 20 punten en daarmee gaan ze aan de leiding in de KNHS Hartog Lucerne Trophy.

De volgende wedstrijd is op 7 mei in Oudkarspel. De finale is op 11 en 12 juni bij Manege Prinsenstad in Delft.

Uitslag KNHS Hartog Lucerne Trophy wedstrijd, Geesteren
1. Pam Nieuwenhuis, Seraja, PC de Nijgraaf
2. Janine Maassen, Coco, PC de Cavaliers
3. Enrico van Manen, Sky Dancer, PC Voorwaarts
4. Fleur Holleman, Dante, PC de Waalruiters
5. Roderick van den Engh, Jufferbeek's Easy Girl, PC de Bogelscamp

Foto: Pam Nieuwenhuis en Seraja werden een paar weken geleden gehuldigd als Indoorkampioen klasse Z, D/E. (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore
    Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore
  • Voormalig winnaars NK Springen 1937 - 2018
    Voormalig winnaars NK Springen 1937 - 2018
  • Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. knap tweede in LGCT Grand Prix van Miami
    Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. knap tweede in LGCT Grand Prix van Miami