Para-dressuur promotie in Waregem voor Den Dulk

Geplaatst op 25 april 2016 in Dressuur

Naast de tweede plaats in de landenwedstrijd bij de internationale para-dressuurwedstrijd in Waregem leverde het Nicole den Dulk (Elen) met Faust ook een promotie op naar het paralympisch kader. Daarin zijn sinds kort ook Estee Gerritsen (Duiven) met Exquis Onassis en Demi Vermeulen (Zevenaar) met Burberry opgenomen.

Nederlands team tweede in landenwedstrijd

Het Nederlandse para-dressuurteam eindigde in de landenwedstrijd in Waregem op de tweede plaats achter Groot Brittannië (445.771%) en voor het team van Noorwegen (421.525%). De vier combinaties van bondscoach Joyce Heuitink kwamen tot een totaal percentage van 422.531. 

Nicole den Dulk en Faust behaalden in de landenproef een mooie percentage van 72.960 en ook in de individuele proef was hun score van 71.172% de hoogste voor het team. Dankzij deze scores promoveren ze ook naar het Paralympisch kader. In de teamtest eindigde Nicole met Faust op de derde plaats. In de individuele proef werden ze vierde en moest ze zichzelf voor laten gaan met Wallace N.O.P. (derde met een percentage van 71.966).

Estée Gerritsen, die na de wedstrijd in Deauville promoveerde, droeg met Exquis Onassis in hun eerste landenwedstrijd bij aan de tweede plaats. Hun individuele proef beloonden de juryleden met 71 procent, in de teamtest was het resultaat 71.340%. In de Kür op Muziek eindigden Estée en Exquis Onassis op plaats 4.
Het team bestond verder uit Annemarieke Rolling met Doo Schufro (64.147% en 66.943%) en uit Glasten Krapels met Wisconti (66.842% en 69.317%). Glasten eindigde in de individuele proef op de mooie derde plaats.

Dankzij de goede resultaten van de afgelopen maanden promoveert Demi Vermeulen (Zevenaar) met haar nieuwe paard Burberry naar het Paralympisch kader. Ze scoorden goed in de KNHS Para Dressuur Trophy, in de internationale wedstrijden in Doha en in Deauville.

Klik hier voor alle uitslagen van de wedstrijd in Waregem

Ander Nieuws

  • Leren paardrijden: Op- en afstijgen
    Leren paardrijden: Op- en afstijgen
  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
    Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden