Paralympische Spelen: Extra individuele startplaats voor Nederlandse para-dressuurruiters

Geplaatst op 03 maart 2016 in Dressuur

De internationale paardensportbond FEI heeft bekend gemaakt dat, op grond van de Wereldranglijst, Nederland een extra startplaats heeft bemachtigd voor de Paralympische Spelen van 7 t/m 18 september in Rio de Janeiro. In totaal reizen vijf para-dressuurruiters af naar Brazilië, waarvan vier combinaties deel uitmaken van het landenteam en de vijfde ruiter uitsluitend individueel aan start komt.

“Dit betekent automatisch dat we meer individuele medaillekansen hebben,” reageert technisch directeur Maarten van der Heijden. Momenteel begeleidt bondscoach Joyce Heuitink diverse kaderleden op de internationale para-dressuurwedstrijd in Doha. “Ik kan niet wachten om het mooie nieuws aan ze te vertellen.” De extra combinatie is eveneens reserve voor het team.

Een kleine maand na aanvang van de Olympische Spelen, starten de Paralympische Zomerspelen. Van 7 t/m 18 september 2016 strijden topsporters met een fysieke beperking om het paralympische eremetaal. Deze worden uitgereikt aan de kampioenen in 23 verschillende sporten. De para-dressuurwedstrijden vinden plaats van zondag 11 tot en met vrijdag 16 september.  

Tijdens de Paralympische Spelen worden para-dressuurwedstrijden verreden. Dressuur is het enige paardensportonderdeel tijdens de Paralympische Spelen. De Para-dressuur kent de volgende Grades; IA, IB, II, III, IV. In Grade IA en IB komen de sporters uit met de zwaarste handicaps/beperkingen. Sporters in Grade IV hebben lichte beperkingen, die soms voor een buitenstaander haast niet zichtbaar zijn. De laatste Paralympische Spelen werden gehouden in 2012 in Londen gehouden. Frank Hosmar won hier met het paard Alphaville N.O.P. voor Nederland twee keer brons in Grade IV.

Kijk voor meer informatie op www.rio2016.org en volg de Ruiters in Oranje op www.ruitersinoranje.nl.

Categorie: RIO 2016, paralympische spelen

Ander Nieuws

  • Leren paardrijden: Op- en afstijgen
    Leren paardrijden: Op- en afstijgen
  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
    Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden