Regiokampioenschappen dressuur Drenthe: veel potentie

Geplaatst op 08 februari 2016 in Dressuur

Hippisch Centrum Emmen was op vrijdag 5 en zaterdag 6 februari 2016 de locatie voor de vlekkeloos verlopen KNHS regiokampioenschappen dressuur voor paarden en Z2 D/E pony’s van Drenthe. Eigenaar Johan Velsing had afgelopen week nog geïnvesteerd in de bodem, beide banen waren met zand en vlokken aangevuld, en de bodem lag er dan ook perfect bij. Ook de geluidsinstallatie was dit jaar prima in orde. Bomvol was dan ook de foyer ‘s avonds toen de laatste küren op muziek werden verreden.

Ook vijf Z2-ponycombinaties mochten dit jaar voor het eerst hun finale kür rijden tijdens de paarden finale, de jonge amazones vonden het prachtig om met zoveel publiek hun kür te mogen vertonen. Maaike ten Hoor met haar Lemniscaat Rapsodie won met 71.6% overtuigend haar vijfde titel voor Anna-Sophie Huisman met Spoekedammetje ’s Nikos.

Vervolgens kwamen de Z2-paarden in de baan. Met een prachtig gereden kür wist Marjan Hooge met San Dinando de eerste plaats op te eisen, San Dinando ging met veel veer door de baan. Met een score van 72.1% bleef Marjan haar concurrent Veronique Roerink net voor. Veronique reed met de door haar ouders gefokte Elvive een score van 71.5 % bij elkaar. Met de halfzus Flannell was Veronique Z1 kampioen geworden." Beide paarden zijn door mijn ouders gefokt, komen uit dezelfde merrie. Wat is er nu mooier dan kampioen en reservekampioen te worden met je eigen fokproducten" zo sprak Veronique na afloop.

In de ZZ-Licht klasse, was Ellen Wynia met Chakakahn na beide proeven met 65.3% de winnaar. Marit Slagter kwam met haar imponerende Awaldie met een eindscore van 65.2% nog heel erg dichtbij, maar werd hiermee reservekampioen.

De juryleden, mevr. P.J. Wolters-van den Berg en dhr. H.R. Smit vonden dat er veel potentie is in Drenthe, "maar veel kuren zijn te eenvoudig, de kuren mogen wel origineler, moeilijker, andere lijnen, beter op de muziek, de baan beter gebruiken, zodat de jury de onderdelen beter kan beoordelen", was hun advies aan de ruiters.

De klasse Z1 reed een proef, en geen kür, en de winst ging naar Veronique Roerink met Flanell. Deze merrie heeft zeer veel kwaliteit en werd met 68.8% door beide juryleden ruim bovenaan gezet. Floor Vos werd met de zeer getalenteerde Fine-Tuned DFV reservekampioen.

In de M1 ging de overwinning naar de zeer blije Nathaly Spaak met Vaya Fortyna. Ze rijdt dit paard nu precies een jaar en had een goede proef gereden, maar nooit verwacht dat ze misschien zouden winnen, wat ze met 66.83% ruimschoots deed.

De M2 werd gewonnen door Aniek Schraa (foto) met Fruhlingsflocke met 66.83%. Fruhlingsflocke is een fijn paard en werd netjes voorgesteld door een wat grieperige Aniek.

Een duidelijke overwinning was er ook voor Floor van Manen met Gregor in de L2. Met een score van 71.17% was ze oppermachtig. Een fijne combinatie die wordt begeleid door Loes Corsel.

Verrassend was de overwinning in de L1 voor Annelie van der Scheer met haar Dexter. De jonge amazone vijftien jaar, wat te groot geworden voor de pony’s, is vorig jaar begonnen met dit paard, en nu al kampioen.

De B dressuur was op vrijdagavond al verreden. Veel jonge paarden en mooie hoge scores. De uiteindelijke winnares was Marinda Tiekstra met Felice, met een score van 69.83% werd ze door beide juryleden bovenaangezet.

Zie voor de overige uitslagen: www.paardensportdrenthe.nl.

Bron: KNHS regio Drenthe

Informatie: www.knhs.nl/regiokampioenschappen

Categorie: Regiokampioenschap Indoor 2016, Regio Drenthe

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
    Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019