Regiokampioenschap springen Drenthe: twee kampioenslinten voor Lennard de Boer

Geplaatst op 29 februari 2016 in Springen

De altijd gastvrije en gezellige accommodatie van de Stroomruiters in Beilen was ook dit jaar weer, door de vele vrijwilligers, omgetoverd tot het strijdtoneel van de regiokampioenschappen Drenthe. En dat dit gewaardeerd werd was te zien aan de vele bezoekers en de strijd, die er door de deelnemers geleverd werd. Een strijd waarin de jeugd liet zien, dat zij absoluut niet onderdoen voor de volwassenen.

Klasse M paarden
Een rustige start kreeg dit kampioenschap op donderdag niet, want met elf foutloze combinaties over twee manches in het M-springen, beloofde deze eerste avond een spannende barrage op te leveren. En spannend werd het! 
De winst bleek in het laatste lijntje te zitten en dat wist ook Lennard de Boer, die hier een keurig stukje stuurmanskunst liet zien. Met zijn paard Formidable (v. Badelero VDL) schreef hij met bijna een seconde voorsprong op de nummer twee, Wilfred Harke met Elton (v. Unaniem), het M-springen bij de paarden op zijn naam.

Klasse B/L paarden
Op vrijdag waren de klasse B en L bij de paarden aan de beurt. Nadat een eerste selectie, tijdens Indoor Hartje Drenthe, mochten de ruiters en amazones in de klasse B zich presenteren aan Ellen Zwijnenberg. Ellen gaf een duidelijke uitleg bij haar punten, waardoor het voor iedereen een leerzame ervaring was. Van de 14 foutloze combinaties, die in de tweede manche mochten starten, nam Lisette Nijstad met Gringo van de Falieberg (v. Namelus R) met 85,5 punt het kampioenslint van de klasse B in ontvangst.

In het L barstte de strijd in de barrage weer los! Van de zeven combinaties in de barrage bleven er drie foutloos. Eén combinatie was iedereen te snel af, want met ruim 3,5 seconde voorsprong op de nummer twee, schreef Xanne Sluyter met Felicita (v. Tygo) deze klasse op haar naam.

Klasse B pony's
Na twee dagen vol strijd werd het ook zaterdag niet rustig in Beilen, want wat ze bij de paarden kunnen, dat kunnen ze bij de pony’s minstens zo goed.

In de klasse B mochten de combinaties zich presenteren aan de juryleden en het publiek. Alice Hendriks en Lisa Broekert gaven duidelijk commentaar en wisten bij de A/B en C pony’s twee duidelijke winnaars aan te wijzen. Waar bij de AB pony’s Amanda Vos met Ilka (77 pnt.) het kampioenslint in ontvangst mocht nemen, deed Indy de Vroet met Alex (87,5 pnt.) dit bij de C pony’s. Bij de DE-pony’s lagen de uitslagen dichterbij elkaar, maar met een halve punt voorsprong won Anna Plass met Isabella (81 pnt.) de titel.

Klasse L t/m ZZ pony's
Na een aantal rubrieken op stijl getoond te hebben, lieten de ponycombinaties in de klasse L, M, Z en ZZ zien, dat zij absoluut niet onderdoen voor de ruiters en amazones bij de paarden. Veel foutloze combinaties, snelle barrages, fanatieke deelnemers en niet te vergeten fanatiek juichend en “mee-springend” publiek zorgden voor een waar spektakel.

In de klasse L-AB ging het kampioenslint naar Jo-Ann Troost met Blacky (AB-pony’s), die in een sterk deelnemersveld iedereen te snel af was. De L-C kwam op naam van Manon van den Hof met Whoopy, die als enige foutloos wist te blijven over twee manches. En de L-DE werd gewonnen door Roos Hansman met Davanti, die met een neuslengte voorsprong de nummer twee wist te verslaan. De klasse M-C werd gewonnen door Saskia Brinkman met Hentel. Haar vier strafpunten in de eerste manche bleken de titel niet in de weg te staan. In het M-DE werd er daarentegen nog wel een felle strijd gestreden in de barrage, waarin Nicky Snippe met Elvira er uiteindelijk met de winst vandoor ging. In de Z-C werden twee mooie rondes gereden door Romy Mulder met Bonne Femme en in het Z-DE ging het kampioenslint naar Djamilla Kooiker met Keighley, die zich in de barrage nogmaals goed moest laten zien. De laatste rubriek bij de pony’s, het ZZ-DE, werd gewonnen door Anouk Vos met Whisper.

Klasse Z/ZZ paarden
Door de vele barrages bij de pony’s beloofde het nog een lange avond te worden, want er mocht zaterdag ook nog gestreden worden om de titels in het Z- en ZZ-springen bij de paarden.

In de klasse Z bleven drie combinaties foutloos over beide manches en zij verschenen aan de start in de barrage. In de barrage bleven geen van deze drie combinaties foutloos, waardoor de strijd nog niet zomaar gestreden was. In deze spannende barrage bleef Geke Prins met Dobry Den (v. Zento) maar net Andre Ferreira met Cetaldine Wh (v. Douglas) voor, wat haar de titel en het kampioenslint opleverde.

In het ZZ liet Lennard de Boer zien, dat één kampioenslint voor hem niet genoeg was. Waar hij in het M al liet zien een goede stuurman te zijn, liet hij ook nu al zijn tegenstanders achter zich. Met het paard Davidoff (v. Zento) was hij ruim twee seconden sneller dan Maaike ten Berg – Bijlsma met Eager (v. Douglas), die ook een mooie barrage liet zien. 

Bron: KNHS regio Drenthe

Informatie: www.knhs.nl/regiokampioenschappen
 

Categorie: KNHS Indoorkampioenschap 2016, Regiokampioenschap Indoor 2016, Regio Drenthe

Ander Nieuws

  • Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore
    Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore
  • Voormalig winnaars NK Springen 1937 - 2018
    Voormalig winnaars NK Springen 1937 - 2018
  • Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. knap tweede in LGCT Grand Prix van Miami
    Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. knap tweede in LGCT Grand Prix van Miami