Regiokampioenschap springen Zuid-Holland: Erica Dijkshoorn, Kirsten Duijvestijn en Sabine Kipp regiokampioenen

Geplaatst op 29 februari 2016 in Springen

Zondag 28 februari 2016 werd bij Manege De Prinsenstad in Delft gestreden om de Zuid-Hollandse kampioenstitels bij het springen voor paarden in de klassen B, L en M. In de klasse M werd Erica Dijkshoorn (Bleiswijk) gehuldigd als regiokampioene. Het kampioenslint in de klasse L was voor Kirsten Duijvestijn ('s Gravenhage) en in de klasse B voor Sabinne Kipp (Leidschendam). In totaal gaan 7 springcombinaties in de klassen B t/m M de regio Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de KNHS Indoorkampioenschappen in Ermelo in de laatste twee weekenden van maart.

Parcoursbouwer Rens Wondergem had een technisch parcours gebouwd voor het kampioenschap. In de klasse M bleven in de eerste manche slechts zes combinaties foutloos. In de tweede manche zag het er tot de laatste twee combinaties naar uit niemand zich zou plaatsen voor de barrage. Stephanie Gog (Vlaardingen) was met Dolando als drie-na-laatste combinatie de enige die de balken liet liggen, zij moest echter een strafpunt incasseren wegens tijdsoverschrijding. De twee laatste amazones Tamara Klop ('s Gravenzande) en Erica Dijkshoorn wisten echter beiden respectievelijk Vicky en Herta van den Bisschop ook in de tweede manche foutloos en binnen de tijd rond te sturen. Dat zou normaal gesproken een barrage hebben opgeleverd; Tamara Klop besloot echter om Vicky terug te trekken en daarmee was de kampioenstitel voor Erica Dijkshoorn.

Klasse L
Van de zestien foutloze combinaties in de eerste ronde van de klasse L wisten elf combinaties zich in de tweede manche te plaatsen voor de barrage. Daar reed Kirsten Duijvestijn met Opium de Roglys foutloos en met 42,62 sec de snelste tijd en werd daarmee regiokampioen Zuid-Holland in de klasse L. Reservekampioen werd Daniëlle Bakker (Dordrecht) met Wayne. Deze combinatie reed eveneens een snelle foutloze barrage maar was 0,23 sec langzamer dan Kirsten Duijvestijn. Beide combinaties hebben zich geplaatst voor de landelijke indoorkampioenschappen in Ermelo.Klasse B
In de klasse B behaalden de kampioene Sabine Kipp met Celeste en de reservekampioene Julia Otto (Schoonhoven) met Bina beiden 8 plaatsingspunten. De als derde geeindigde Melissa de Wilde (Zevenhuizen) is evenals deze beide dames geplaatst voor de landelijke KNHS indoorkampioenschappen.

De wedstrijd verliep vlekkeloos op de fraaie 5-sterren accommodatie van Manege De Prinsenstad. De volledige uitslag van het regiokampioenschap springen voor paarden klasse B t/m M is te vinden op de website van de KNHS Zuid-Holland.Volgende week vindt op 5 maart bij het Rabobank Hippisch Centrum in Utrecht de Randstad Cup plaats, het gecombineerde regiokampioenschap voor de Z- en ZZ-springruiters uit Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht.

Bron: KNHS regio Zuid-Holland

Informatie: www.knhs.nl/regiokampioenschappen

Categorie: KNHS Indoorkampioenschap 2016, Regiokampioenschap Indoor 2016, Regio Zuid-Holland

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
    Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019