Regiokampioenschappen dressuur Zuid-Holland: Fransje van der Meer, Kim Noordijk en Tamara Lokker gehuldigd

Geplaatst op 09 februari 2016 in Dressuur

Op de Nieuwe Oranjehoeve in Maasdijk streden zondag 7 februari 2016 de ponycombinaties dressuur in de klassen Z1 en Z2 en de paarden in de klasse Z1 om het regiokampioenschap en de afvaardiging naar de landelijke kampioenschappen. Fransje van der Meer werd gehuldigd als regiokampioene in de klasse Z1 paarden, Kim Noordijk in de klasse Z2 pony’s en Tamara Lokker in de klasse Z1 pony’s.

Bij de paarden zorgde Fransje van der Meer en haar Voice-afstammeling Echt Mooi voor een opvallende finale. Na haar reguliere proef hadden juryleden Van Exter en Hoolhorst de combinatie op een 8e plaats staan. De Kür won Fransje van der Meer echter zeer overtuigend wat de combinatie een totaalscore van 64.485% én de kampioenstitel opleverde. Daphne van Peperstraten werd met Evita de la Vigna met 64.410% reservekampioen. Verder zijn in deze klasse Iris Verheij en Claudia Scheel  afgevaardigd naar de landelijke kampioenschappen op 4 en 5 maart in Ermelo.

Bij de pony’s reed Kim Noordijk in de Z2 klasse met Ico van der Beekerheide twee ijzersterke proeven die haar een totaalscore van 70,940% opleverde, ruim 3% meer dan de reservekampioen Anouk Strikkers met BlackJack. Er mogen in de klasse Z2 vier ponycombinaties door naar de landelijke kampioenschappen dus ook voor de als derde geklasseerde Kiki Romney met Reedborder Amazing en voor Eveline Dees met Coelenhage’s Las Vegas is er een startbewijs voor Ermelo.

In de klasse Z1 pony’s waren de dames Van Exter, Hoolhorst, Nuyten en Schild het helemaal eens over de kampioen en de reservekampioen. Tamara Lokker won met Tyrano beide proeven en noteerde een totaalscore van 65.070%. Sanne van der Pols werd met Brouwerij’s Percival tweede met een totaalscore van 63.530%. Anouk van der Pol behaalde met Evita van Buterheideveld een derde plaats en is daarmee de derde afgevaardigde voor Zuid-Holland in deze klasse bij de landelijke kampioenschappen.

De volledige uitslag is hier te vinden.

Volgende week vinden op 14 februari de indoor dressuurkampioenschappen in de klasse L2 t/m M2 paarden plaats bij De Hoge Devel in Zwijndrecht.

Bron: KNHS regio Zuid-Holland

Informatie: www.knhs.nl/regiokampioenschappen

Categorie: KNHS Indoorkampioenschap 2016, Regiokampioenschappen 2016, Regio Zuid-Holland

Ander Nieuws

  • Leren paardrijden: Op- en afstijgen
    Leren paardrijden: Op- en afstijgen
  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
    Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden