Regiokampioenschappen dressuur Zuid-Holland: Jasmien de Koeyer en Lynne Maas kampioen

Geplaatst op 03 februari 2016 in Dressuur

Op de prachtige locatie van Manege Chardon in Den Hoorn reden de Z2 en ZZ-L dressuurcombinaties op zondag 31 januari 2016 hun regiokampioenschappen. In de klasse Z2 was het kampioenslint voor Jasmien de Koeyer (Sint Janssteen) die met Esperanza een monsterscore van 74.90% behaalde ruim 3% hoger scoorde dan de reservekampioen Monique te Lindert-Molengraaf (Rockanje) met TC Britch Empire. In de klasse ZZ-L was de zege voor Lynne Maas (Schiedam) met Eastpoint. Deze combinatie was goed voor een eindresultaat van bijna 70%.

Behalve deze twee overtuigende kampioenen zijn in de klasse Z2 naast Jasmien de Koeyer ook de reservekampioen Monique te Lindert, Lyne Maas met Electra en Lotte van Engelen (Nootdorp) met Elegance afgevaardigd naar de landelijke kampioenschappen op 4 maart a.s. in Ermelo.
In de klasse ZZ-L mogen naast Lynne Maas en Eastpoint ook Jessica Buying (Rotterdam) met Presidents Cabola, Stephanie Kooijman (Rotterdam) met Dilbert L, Lotte van Engelen met Domingo en Mara de Vries (Zaltbommel) met Little Rock naar de landelijke kampioenschappen.
De volledige uitslag is te vinden op de website van de KNHS Zuid-Holland.

De heer Ravesteijn en mevrouw de Witte jureerden de Z2-rubriek en hadden zowel bij de reguliere proef als bij de Kur Jasmien de Koeyer op een afgetekende eerste plaats staan. Ook bij de ZZ-L rubriek waren juryleden de heer Schaeffer en mevrouw Bosch-Brill eensgezind in hun ranking. Lynne Maas had weliswaar pech bij haar Kur omdat ze iets langer moest wachten tot haar muziek startte, desalniettemin wist ze haar voorsprong vast te houden.

Volgende week vinden op 7 februari de indoor dressuurkampioenschappen in de klasse Z1 voor pony's en paarden plaats bij Ruiterclub Maasdijk e.o. 

Bron: KNHS regio Zuid-Holland

Informatie: www.knhs.nl/regiokampioenschappen

Categorie: KNHS Indoorkampioenschap 2016, Regiokampioenschappen 2016, Regio Zuid-Holland

Ander Nieuws

  • Leren paardrijden: Op- en afstijgen
    Leren paardrijden: Op- en afstijgen
  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
    Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden