Regiokampioenschappen dressuur Zuid-Holland: sterke L- en M- dressuurcombinaties

Geplaatst op 17 februari 2016 in Dressuur

Zondag 14 februari 2016 was het de beurt aan de Zuid-Hollandse dressuurcombinaties op L2, M1 en M2-niveau om zich bij Manege De Hoge Devel in Zwijndrecht te kwalificeren voor de regiokampioenstitels en de afvaardiging naar de KNHS Indoorkampioenschappen in Ermelo. De kampioenslinten waren vandaag voor Brandon Duijndam (Delft), Marielle Tanis (Goedereede) en Jaimy Jongman (Spijkenisse). In totaal hebben 11 combinaties zich vandaag gekwalificeerd voor de landelijke kampioenschappen.

Klasse M2
In de klasse M2 reed Jaimy Jongman haar Johnson afstammeling Exxion met 67.915% op ruime afstand naar de overwinning. Reservekampioen in deze klasse werd Maxime Bakker (Nieuwland) met Eurithmic met een percentage van 64,750%. De 3e plaats in de M2-klasse was voor Inez van Waalwijk van Doorn (Maassluis) met Karperhoeve Eianco en ook voor de als 4e geplaatste Lisa Hamerpagt (Nieuwland) is er een startbewijs voor de landelijke kampioenschappen op 11 maart a.s.

Klasse M1
In de klasse M1 was het oranje kampioenslint voor Marielle Tanis met Ferrari. De combinatie behaalde een totaalscore van 65.250%, bijna 2% meer dan reservekampioen Kirby Kroos (Zwijndrecht) die met Famora 63.415% behaalde. Deze combinatie scoorde fractie meer dan de nummers 3 en 4, Victoria Dallenga (Rotterdam) en Sanne Verzendaal (Rotterdam) die met hun klassering ook zijn afgevaardigd naar de landelijke kampioenschappen.

Klasse L2
In de L2-klasse werd Brandon Duijndam met Grimeur als regiokampioen gehuldigd. De combinatie behaalde een score van 67.665%. Reservekampioen in deze klasse werd Madelon Eekhof (Rotterdam) met Giovanni met 66.250%. Ook in deze klasse zijn 4 combinaties afgevaardigd naar de landelijke kampioenschappen, dus ook Annemieke Buizer die met Givency derde werd en Kelly de Langen met Forte die een vierde plaats in het klassement behaalde, mogen zich voorbereiden op deelname aan de landelijke kampioenschappen.

De volledige uitslag is te vinden op de website van de KNHS Zuid-Holland.

De organisatie van het regiokampioenschap zondag was in de ervaren handen van RSV de Hoge Devel. De juryleden zaten vrijwel op een lijn met hun beoordelingen. Vooral bij de jongere paarden viel het op dat zo'n kampioenschap met een kwalificatieproef en een finale ronde soms vermoeiend was. Toch waren de dames Hoolmans en De Witte erg te spreken over de combinaties die ze in de ring kregen tijdens de finales.

Volgende week vinden op 21 februari de indoor dressuurkampioenschappen in de klasse B en L1 paarden plaats bij Hippisch Centrum Dordrecht.

Bron: KNHS regio Zuid-Holland

Informatie: www.knhs.nl/regiokampioenschappen

Categorie: KNHS Indoorkampioenschap 2016, regiokampioenschap, Regio Zuid-Holland

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
    Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019