Regiokampioenschappen dressuur Zuid-Holland: tweede titel voor Brandon Duijndam

Geplaatst op 22 februari 2016 in Dressuur

Tijdens de regiokampioenschappen Zuid-Holland dressuur in de klassen B en L1 voor paarden, die zondag 21 februari 2016 bij Hippisch Centrum Dordrecht plaatsvonden, wist Brandon Duijndam (Delft) zijn tweede regiokampioenstitel van dit seizoen te bemachtigen met Cupido in de klasse L1. In de klasse B was het kampioenslint voor Manon van der Kraan (Leidschendam) met Sunrise Z. Zij zullen samen met de reservekampioenen en de combinaties die vandaag derde zijn geworden, de regio Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de KNHS Indoorkampioenschappen in Ermelo op 5 maart.

Klasse L1
Nadat Brandon Duijndam vorige week regiokampioen werd met Grimeur in de klasse L2, reed hij vandaag de Valdez-afstammeling Cupido met 68.915% naar een ruime overwinning in de klasse L1. Juliette Kamp werd met Finally Frivool reservekampioen met 66.250%. De derde plaats en startbewijs voor de landelijke kampioenschappen was voor Nikki Stehouwer met Giorgio Apache NS, zij behaalden een totaalscore van 65.750%

Klasse B
In de klasse B was de kampioenstitel voor Manon van der Kraan met Sunrise Z. De combinatie behaalde een totaalscore van 69%, 4% meer dan de reservekampioen Terence van Tellingen-Vroege (Westmaas) met For Kicks. Derde in de klasse B werd Verenice de Jager (Rodenrijs) met Gigant met een totaalscore van 64.415%. Ook voor Verenice is er een startbewijs voor de kampioenschappen in Ermelo.De dames De Vries en Maas, die de beide finales jureerden waren blij met de proeven van de twee winnaars. Het commentaar op de proef van Brandon Duijndam luidde: "Een sympathieke proef, gereden zoals het hoort. Het paard liep mooi in de aanleuning." Ook waren ze erg enthousiast over Sunrise Z, het paard van Manon van der Kraan. " Sunrise Z liep mooi met veel schoudervrijheid en een mooi voorbeen."
Opmerkelijk in de uitslag van vandaag is dat beide kampioenen een achtergrond met springen of eventing hebben. Brandon Duijndam hield zich tot een jaar geleden voornamelijk bezig met springpaarden, sinds een jaar heeft hij de opleiding van dressuurpaarden serieus opgepakt, en met succes.

De volledige uitslag is te vinden op de website van de KNHS Zuid-Holland.

Het regiokampioenschap vond plaats op 5-sterren accommodatie van Hippisch Centrum Dordrecht. De wedstrijd verliep sportief en soepel en was het laatste indoorkampioenschap van dit seizoen voor de dressuurruiters uit Zuid-Holland. Volgende week vinden op 28 februari de indoor springkampioenschappen in de klasse B t/m M paarden plaats bij Manege de Prinsenstad in Delft.

Bron: KNHS regio Zuid-Holland

Informatie: www.knhs.nl/regiokampioenschappen

Categorie: regiokampioenschap, KNHS Indoorkampioenschap 2016, Regio Zuid-Holland

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
    Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019