Regiokampioenschappen springen Utrecht: Anne van Vulpen wint 2 titels

Geplaatst op 09 maart 2016 in Springen

Een mooie springsport het afgelopen weekend in het Blastrac Hippisch Centrum te Utrecht. Op vrijdagavond werd er gestart met de Regiokampioenschappen in de klasse B-paarden, zondag geëindigd met de B-pony’s. De kampioenschappen in de klassen Z en ZZ voor paarden werd beslist tijdens de eerste editie van de Randstadcup, een fonkelnieuwe vorm van het springkampioenschap in deze klassen voor de KNHS regio’s Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.

Klasse B
Ilse Tolboom had 3 troeven in handen in de klasse B-paarden. Even leek het er op dat zij de eerste drie prijzen weg zou kapen, maar dit bleef bij het kampioenschap en reservekampioenschap. Met prachtige stijlpunten gegeven door Jeroen Heijmans, 86 met Groenendaal’s Everton en 83,5 met Groenendaal’s Figo, was zij de afgetekende winnares van deze rubriek. Een derde prijs met eveneens mooie stijlpunten was er voor Ankie de Leeuw met Harley’s Adventure.

Klasse L
In de klasse L bleven er na twee manches 5 barragekandidaten over. Als eerste in deze barrage ging Marlou van Zijl van start. Pijlsnel, maar helaas met een balk kwam zij over de finish met Upper Girl. Marlou mocht zich hierdoor als 3e opstellen. De reservetitel in de klasse ging naar Faye van Bruggen met LM’s Zatoucha. Het komt niet vaak voor, maar in deze rubriek verscheen er een Olympiadepaard aan de start. Blauwendraad’s O’brien werd door Gitte Bogerd naar de titel in deze klasse gereden.

Klasse M
Ook in de klasse M was de prijzenpot goed gevuld. Na twee manches werd er door 4 combinaties barrage gereden. Anne van Vulpen was gebrand op de winst. Met een snelle barrage met Excuse Me was zij de duidelijke winnares in deze rubriek. Reservekampioen in deze klasse werd Gitte Bogerd, die eerder op de dag nog de klasse L-paarden won. Voor de klasse M zadelde zij Blauwendraad’s Wappere. De derde prijs was voor Belinda de Graaf met Groenendaal’s Ecantos.

Klasse Z
In de klasse Z werd voor het eerst gestreden door drie regio’s (Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht) om de Randstadcup. Daarnaast werd voor elke regio klassement opgemaakt voor de Regiokampioenschappen. Anne van Vulpen mocht haar tweede kampioenstitel van vandaag in ontvangst nemen voor Utrecht met Kizzi van het Molenhof. Mitch Laseur werd reservekampioen met Cheeminee.

Klasse ZZ
De kampioen van Utrecht was voordat de barrage van de Randstadcup verreden al bekend. Victoria van Breemen was met Donna Karla de enige die de lei schoon hield over twee manches. Reservekampioen in deze klasse werd Anne van Vulpen met Project. Anne mag zich nu in drie klassen melden op de KNHS Indoorkampioenschappen in Ermelo.

Klasse M pony's
In de categorie C van de klasse M was er een veelzijdige kampioene: Isa van der Arend. Isa reed Apache foutloos door de twee manches. Isa was de dag ervoor nog aan de start verschenen tijdens de KNHS Indoorkampioenschappen dressuur in Ermelo met haar andere pony. Bij de categorie D/E mocht na drie omlopen Lucy Groenen gekroond worden tot kampioen. Lucy was de enige die driemaal foutloos over de finish kwam. Reservekampioen werd Luna Cornelissen met Walibra M.

Klasse Z pony's
In de klasse Z categorie D wist niemand van de vijf deelnemers de lei schoon te houden. Na een beslissende barrage was het Noa Jansen die naar huis ging met de titel. Reservekampioen in deze klasse werd Belinda de Graaf met Nuts-Specials Future. Belinda viel eerder al in de prijzen bij de B- en M-paarden.

Klasse ZZ pony's
De klasse ZZ kende vier deelnemers. Foutloos na twee manches waren Karlijn Stemerdink met Oki Doki en Merel Albertema met BBN Royale Casino. In de barrage kwam Merel snelheid tekort ten opzichte van Karlijn, die hierdoor kampioen van Utrecht werd.

Klasse L pony's
In de categorie A/B reed Philippe Geurts barrage tegen zichzelf. Met Mini-hopps en Moonshine was hij na twee manches als enige dubbel foutloos. Mini-hopps bewees de snelste te zijn en werd kampioen. De categorie C kenden geen foutloze deelnemers. Met een totaal van 8 strafpunten was het Vera van de Kooij die de overige twee deelnemers achter zich liet. Amy Tewis was met Chaplin de snelste barragekandidaat in de categorie D/E. Na twee manches waren er drie foutloze deelnemers over. De reservetitel in deze rubriek ging naar Isabelle Geurts met Daido.

Klasse B cat.A/B
Guido Schoemaker kwam onze kleinste deelnemers voorzien van tips en tricks als stijljury in de klasse B. In categorie A/B ging na een foutloze ronde Maud Agterberg aan de leiding, maar moest deze plaats na de barrage afstaan aan Eva Kapteijn die met de oude Desperado net even wat secuurder door de baan ging. Een prachtige 88 stijlpunten liet zij noteren.

Klasse B cat.C
Julia Swart behaalde in de categorie C met Jacodi’s Rizja de topscore van de dag, 92,5 stijlpunten. Een prachtig basisparcours en barrage maakte haar de terechte winnares. Maud Agterberg had in deze categorie een andere pony gezadeld, Top Quality Girl. Maud werd in deze categorie de reservekampioene met 88 stijlpunten.

Klasse B cat.D/E
Kampioen in de categorie D/E werd Evita de Graaf. Evita zat keurig op haar pony Happiness en stuurde tweemaal foutloos rond. Reserverkampioene werd Sanne Vork, die twee ijzers in het vuur had en naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter in vorm kwam.

Bron KNHS regio Utrecht

Informatie: www.knhs.nl/regiokampioenschappen

Categorie: KNHS Indoorkampioenschap 2016, Regiokampioenschap Indoor 2016, Regio Utrecht

Ander Nieuws

  • Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore
    Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore
  • Voormalig winnaars NK Springen 1937 - 2018
    Voormalig winnaars NK Springen 1937 - 2018
  • Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. knap tweede in LGCT Grand Prix van Miami
    Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. knap tweede in LGCT Grand Prix van Miami