Reining jeugd kijkt naar EK

Geplaatst op 22 maart 2016 in Reining

De Nederlandse Reining jeugdruiters zijn weer volop aan het trainen voor het komende seizoen. Teamtrainer Jurgen Pouls heeft inmiddels ook de eerste kadertrainingen gehad en is tevreden. “De paarden zien er fit uit en maken een goede indruk.”

Pouls vertelt verder: “Er zitten nu maar twee combinaties in het kader en ik hoop natuurlijk dat er nog een paar bijkomen. Ik zie zeker genoeg potentie, maar die moeten zich eerst volgens de kadereisen kwalificeren. Met de huidige kaderleden heb ik afgelopen weekend een training gehad. We hebben een goede warming-up gedaan en daarna een proef gereden. Dat zag er allemaal goed uit.”
Voor de Reining jeugd staat van 11 tot en met 13 augustus het Europees kampioenschap in het Zwitserse Givrins op het programma. Gelijk met dit EK wordt er voor de senioren een WK verreden.

De Nederlandse reiningjeugd heeft mooie klasseringen te verdedigen op de wereldranglijst. De 20-jarige Jody Beenhakker (Berghem) was aan het einde van afgelopen jaar eerste op de wereldranglijst in haar leeftijdsgroep Young Riders (16-21). Jody en haar American Quarter Horse Oaklynn Banjo kwamen ruim een jaar geleden vanuit Amerika naar Nederland en reden zich in het Nederlandse kader van de young riders. Op het Europees Kampioenschap in 2015 zijn ze individueel uitgekomen en waren ze op de 12e plaats de beste Nederlandse combinatie. De Nederlandse Lot van Zwol neemt de 6e plaats in op de ranglijst en Trudy van de Plas de 15e.

Foto Dirk Caremans

Ander Nieuws

  • Overzicht nationale kaders per 1 april 2019
    Overzicht nationale kaders per 1 april 2019
  • Deelnemers internationale wedstrijden 11 t/m 17 maart 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 11 t/m 17 maart 2019
  • Overzicht nationale hippische kaders per 1 maart 2019
    Overzicht nationale hippische kaders per 1 maart 2019