Reiningforum van start

Geplaatst op 15 maart 2016 in Reining

In navolging van de andere disciplines is onlangs ook voor reining een eigen sportforum opgezet: het reiningforum. Samen met de KNHS en de verenigingen binnen de reining- en westernsport gaat het reiningforum aan de slag met het doorontwikkelen van de sport op alle niveaus.

Bij de KNHS heeft elke discipline een sportforum. In het forum wordt nagedacht over de sport, worden nieuwe ideeën besproken en spelregels bepaald. Het forum kijkt naar de hele breedte van de paardensport, dus van instroom tot aan de kaders (topsport). Het reiningforum bestaat uit de volgende personen:

Fenna Elzinga (voorzitter)
Fenna (32) zit al in de westernsport sinds ze 12 jaar oud is en vanaf haar 16de rijdt ze reining. Met haar hengst ‘Smoking Kills’ is ze internationaal succesvol geweest en heeft ze o.a. meegedaan aan de World Equestrian Games 2010 en 2014. Daarnaast is Fenna met haar hengst tweevoudig Europees Kampioen. Naast de sport is Fenna nu erg druk met haar bedrijf Lelymare Horses dat zich richt op de opfok en revalidatie van paarden. Daarnaast heeft ze de nieuwswebsite Westerntoday. Fenna heeft haar Master of Science gehaald in Beleid, Communicatie & Organisatie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Rob van Aalst
Rob (59) is sinds zijn 10de bezig met de paardensport. Na een periode zonder paarden is hij rond 1994 weer begonnen en meteen ook met de reiningsport. Samen met zijn vrouw Annette bezit hij een aantal Quarter Horses en rijden ze nationale wedstrijden. Binnen de western verenigingen heeft Rob een aantal bestuursfuncties bekleed en op dit moment zit hij in het bestuur van de Dutch Reining Horse Association. Rob is werkzaam bij de politie en heeft daar diverse functies bekleed. Sinds 2002 zit hij bij de bereden politie. Zijn dagelijks werk bestaat voornamelijk uit het inzetbaar houden van de paarden, ME / Horeca en surveillance door heel Nederland. Rob heeft door de combinatie tussen werk en prive breed ervaring in de paardensport.

Robert Overbeek
Robert (50) heeft samen met zijn vrouw Joke Overbeek – Fennema een paardenbedrijf in Rotsergaast. In 1995 zijn ze begonnen met het fokken van Quarter Horses voor de reiningsport en Working Cow Horse. Verschillende paarden uit hun eigen fok hebben op internationaal niveau gepresteerd. Robert zit al vier jaar in de jury van het fokprogramma van de DQHA (Duitse Quarter Horse stamboek). Ze verkopen niet alleen paarden naar Nederland, maar ook veel naar de Duitstalige landen. Robert is Ingenieur Technische bedrijfskunde en sinds 1992 zelfstandig ondernemer in de automotive wereld (autobedrijven, tankstations en schadebedrijven). Een aantal bedrijven zijn in de afgelopen tien jaar verkocht en op dit moment werken ze nog met 14 medewerkers in de brandstofbrache. Daarnaast hebben ze nog een onroerend goed bedrijf welke bedrijfspanden verhuurt in zowel Friesland als in het westen van Nederland.

Wendy van Osch
Wendy (36) heeft sinds 12 jaar haar eigen bedrijf Wendy van Osch Performance Horses. Op dit moment heeft ze haar eigen accommodatie in Escharen. Wendy heeft zelf in het Reining kader gezeten en is uitgekomen voor Nederland op verschillende EK’s. Met haar bedrijf richt ze zich op zowel de beginnende westernruiters als de wat gevorderde wedstrijdruiters. Ze heeft verschillende lespaarden staan en begeleidt mensen vanaf de instroom tot aan de wedstrijdsport. 

Meer informatie

- Alles over het reiningforum
- Bekijk de andere sportfora

Ander Nieuws

  • Overzicht nationale kaders per 1 april 2019
    Overzicht nationale kaders per 1 april 2019
  • Deelnemers internationale wedstrijden 11 t/m 17 maart 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 11 t/m 17 maart 2019
  • Overzicht nationale hippische kaders per 1 maart 2019
    Overzicht nationale hippische kaders per 1 maart 2019