Road to Rio loopt via CHIO Rotterdam

Geplaatst op 25 april 2016 in Springen

68ste CHIO Rotterdam voor spring- en dressuurruiters belangrijk meetpunt

Het CHIO Rotterdam vindt halverwege de Furusiyya FEI Nations Cup competitie springen, die vrijdag a.s. in Lummen (BE) begint en halverwege de FEI Nations Cup dressuur die eind vorige maand in Wellington (USA) van start ging, plaats. Midden in de competitie met nog voldoende recovery tijd voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro is het CHIO Rotterdam de ultieme teamtest voor de Nederlandse en buitenlandse bondscoaches. Het evenement dat van 23 t/m 26 juni in het Kralingse Bos plaatsvindt verwacht dan ook een zeer sterk deelnemersveld.

"Als een belangrijke leverancier van Olympisch edelmetaal en met een regerend wereld- en Europees kampioen springen en een dressuurteam dat afgelopen jaar goud won tijdens het EK heeft de Nederlandse paardensport een reputatie hoog te houden," zegt Maurits Hendriks, Technisch Directeur van het NOC*NSF. "Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar onze 'ruiters in oranje' die eind juni in Rotterdam zullen moeten laten zien of ze in vorm zijn.

"Niet alleen de Nederlandse bondscoaches zullen Rotterdam als observatie gebruiken voor de Olympische Spelen," aldus Jan de Mooij, Algemeen Directeur van het CHIO Rotterdam. "We verwachten zowel bij het springen als bij de dressuur de absolute wereldtop in de ring om zich te verzekeren van hun ticket naar Rio."

KNHS-leden kunnen met korting naar het CHIO!

Bron: CHIO

Categorie: ledenvoordeel, Nations Cup

Ander Nieuws

  • Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore
    Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore
  • Voormalig winnaars NK Springen 1937 - 2018
    Voormalig winnaars NK Springen 1937 - 2018
  • Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. knap tweede in LGCT Grand Prix van Miami
    Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. knap tweede in LGCT Grand Prix van Miami