Rondje Educatie Trailerladen door Annemarie Silvius (van der Toorn)

Geplaatst op 18 april 2016

Wil je lekker ontspannen naar het bos of moet je echt nú vertrekken om op tijd op je wedstrijd te zijn, dan is een laadprobleem het laatste waar je op zit te wachten. Op 11 mei geeft Annemarie Silvius (van der Toorn) in Ermelo tips om dit op te lossen. Bovendien kunnen er nog tot 1 mei 2016 paarden worden aangemeld voor het praktijkgedeelte van de deze avond.

Het laden van je paard kan soms wat problemen geven en is voor veel paardenliefhebbers een grote uitdaging. Het is vooral vervelend als je niet op tijd kunt zijn voor je rijles, wedstrijd of geplande buitenrit. Om het probleem op te lossen moet je eerst het probleem kennen. Waarom wil je paard de trailer niet instappen? Waarom is de trailer zo eng en verandert het gedrag van je paard? Veel paardenliefhebbers investeren te weinig tijd in het oefenen van trailerladen, terwijl wel geoefend wordt om goed te leren paardrijden.

Tijdens het Rondje Educatie gaat Annemarie aan het werk met een aantal ‘probleempaarden’. Ze geeft veel tips bij het probleemgedrag, zodat je aan het eind van de avond je eigen uitdaging kunt aangaan. Annemarie legt uit hoe je kunt communiceren met paarden door middel van lichaamstaal. Deze manier van communiceren zorgt er voor dat het paard snel vertrouwen krijgt in de mens en maakt het daardoor gemakkelijker om in angstige situaties goed te reageren. Als je leert kijken door de ogen van je paard kun je je paard beter begrijpen en daardoor probleemgedrag voorkomen of verhelpen.

Wie is Annemarie Silvius (van der Toorn)?
Annemarie is een bekend gezicht in hippisch Nederland als het gaat om omgaan met probleempaarden. Annemarie heeft in Engeland een opleiding gevolgd bij de instructeurs van Monty Roberts. Inmiddels behoort Annemarie tot één van de 22 instructeurs van Monty Roberts in de wereld en is zij de enige persoon die gerechtigd is om uit Monty Roberts’ naam trainingen in Nederland te verzorgen.

Meld je paard aan voor 1 mei 2016
Tot 1 mei 2016 kun je je paard aanmelden voor het praktijkgedeelte van deze avond. Na 1 mei wordt er een keus gemaakt uit alle aangemelde paarden. Aanmelden kan door een mail te sturen aan accommodaties@knhs.nl. Vergeet niet te vermelden om welk paard het gaat en wat het probleem precies is.

Bestel je kaartje via MijnKNHS.nl
Tijdens dit Rondje Educatie wordt de theorie gecombineerd met de praktijk. Wil je erbij zijn? Toegang is slechts €15 per persoon en aanmelden kan online via MijnKNHS.nl. Neem voor vragen contact op met de KNHS Afdeling Accommodaties via accommodaties@knhs.nl of 0577 – 408280. Dat kan via e-mail aan accommodaties@knhs.nl. 
→ Meld je meteen aan via MijnKNHS 

Ander Nieuws

  • Leren paardrijden: Op- en afstijgen
    Leren paardrijden: Op- en afstijgen
  • Francisca den Elzen opnieuw de sterkste in KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy
    Francisca den Elzen opnieuw de sterkste in KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy
  • Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore
    Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore