Rotterdam wil EK springen, dressuur en para-dressuur in 2019

Geplaatst op 15 juni 2016 in Springen

Vanochtend, tijdens de voorbeschouwing op het komende CHIO Rotterdam, kondigde algemeen directeur Jan de Mooij aan dat het CHIO Rotterdam zich samen met partners KNHS, KWPN, Gemeente Rotterdam, Rotterdam Partners, Rotterdam Festivals en Rotterdam Topsport kandidaat heeft gesteld voor de FEI Europese Kampioenschappen springen, dressuur en para-dressuur in 2019. In oktober moet het bid gepresenteerd worden en in november neemt de internationale paardensportbond FEI een besluit.

"Wij hebben een prachtige locatie en een ervaren organisatie, een stad die het belang van de paardensport ziet en omarmt en een land dat binnen de hippische wereld een toonaangevende positie heeft," zegt Jan de Mooij. "Dat zijn volgens mij de juiste ingrediënten voor een succesvolle EK kandidatuur."
 
"Als internationale Sportstad willen wij natuurlijk enorm graag het Europese Kampioenschap van 2019 organiseren." zegt Hans den Oudendammer, directeur van Rotterdam Topsport. "Binnen de hippische wereld heeft onze stad door het CHIO Rotterdam en de verschillende (Europese) kampioenschappen, die al de nodige keren op de mooie locatie in het Kralingse Bos hebben plaatsgevonden, een grote aantrekkingskracht op sporters en fans. "
 
"We hebben in 2011 een prachtig EK Dressuur hier in Rotterdam gehad." aldus Maarten van der Heijden, Directeur Topsport en Internationale Zaken van paardensportbond KNHS. "Nederland heeft een toonaangevende positie in de mondiale hippische sport en was de laatste twee jaar succesvoller dan welk ander land ter wereld. Dat is heel bijzonder. Het is geweldig dat evenementenorganisaties in ons land zien welke kansen dit biedt en daar op inspelen. Ik hoop dat de KNHS in 2019 weer mag samenwerken met één van onze nationale organizers het CHIO Rotterdam en de Gemeente Rotterdam en alle achterliggende partners om er een mooi kampioenschap van te maken."

Bron: CHIO Rotterdam

Ander Nieuws

  • Zinderende finale KNHS-FNRS Springcompetitie 2018/2019
    Zinderende finale KNHS-FNRS Springcompetitie 2018/2019
  • IK Ermelo 2019: Ponytoppers zijn klein maar dapper *Update*
    IK Ermelo 2019: Ponytoppers zijn klein maar dapper *Update*
  • IK Ermelo 2019: Springkampioenschappen van start met pony’s
    IK Ermelo 2019: Springkampioenschappen van start met pony’s