Ruiter- en Menbewijshouders net als alle KNHS-leden uitgebreid verzekerd

Geplaatst op 27 februari 2016 in Buitenrijden en KNHS

Vanaf 1 januari 2016 zijn alle KNHS-leden en dus ook de Ruiter- en Menbewijshouders bij de KNHS verzekerd voor een aanvullende aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (in de volksmond WA-verzekering genoemd), een ongevallendekking én een rechtsbijstandverzekering.

(zie ook www.knhs.nl/verzekeringen) Uit een recent gehouden grootschalig paardensportonderzoek blijkt dat bij paardensporters met name veiligheid, paardenwelzijn en plezier centraal staan. De KNHS speelt hier op in met relevante nieuwe producten zoals aanvullende verzekeringen voor de paardensporter op, naast of rondom het paard. Daarnaast introduceert de KNHS in 2016 speciaal voor de Ruiter- en Menbewijshouders een aantal nieuwe gratis bijscholingen op ondermeer het KNHS-centrum in Ermelo tijdens Paard&Leven op 18 juni.

Anton Binnenmars, directeur sport: “Voor alle paardensporters die aan de KNHS zijn verbonden is dit natuurlijk zeer goed nieuws. Maar ook de sportaanbieders en instructeurs hebben hier belang bij. Ook het komende jaar blijven we ons met nieuwe initiatieven, opleidingen en belangenbehartiging volop inzetten voor veilig en verantwoord paardrijden.” Het nieuwe verzekeringspakket bevat naast een aanvullendeaansprakelijkheidsverzekering voor particulieren en ongevallendekking ook een rechtsbijstandverzekering. Het pakket is gekoppeld aan het KNHS-lidmaatschap en geldt daarom voor alle KNHS-leden.

Het KNHS Ruiter- en Menbewijs
Alle bestaande voordelen van het KNHS Ruiter- en Menbewijs waaronder toegang tot een aantal unieke natuurgebieden zoals het Gooisch Natuurreservaat, een gratis abonnement op het geheel vernieuwde paardenmagazine Paard&Sport en aantrekkelijke kortingen op populaire paardensportevenementen als Horse Event en Paard&Koets blijven onveranderd.

De opleiding van het KNHS Ruiter- en Menbewijs is in 2014 al compleet vernieuwd. Vanaf 1 januari 2016 zijn de examens ondergebracht bij de ORUN (Stichting Opleiding Ruiter Unie Nederland). Dit exameninstituut voor instructeursopleidingen in de paardenwereld is recent weer glansrijk geslaagd voor de audit van NOC*NSF, waarmee hun onafhankelijkheid optimaal is geborgd. Voor de huidige houders van het KNHS Ruiter- en Menbewijs verandert er niets. De door de KNHS en FNRS uitgegeven bewijzen blijven geldig, dus ook op locaties waar deze verplicht zijn gesteld om buiten te mogen rijden. Kijk voor meer informatie op www.knhsruiterbewijs.nl of www.knhsmenbewijs.nl.

Ander Nieuws

  • Vernieuwing ruiterroutes Zuid-Holland van start
    Vernieuwing ruiterroutes Zuid-Holland van start
  • Onderhoud ruiterpaden: Over noodzaak bij Staatsbosbeheer en de rol van de KNHS
    Onderhoud ruiterpaden: Over noodzaak bij Staatsbosbeheer en de rol van de KNHS
  • Onweer tijdens een buitenrit, wat nu?
    Onweer tijdens een buitenrit, wat nu?