Samenwerking KNHS en Sportfonds ParaPaard tijdens NK Dressuur bekend gemaakt

Geplaatst op 17 juli 2016

De KNHS en Sportfonds ParaPaard gaan een tweejarige samenwerkingsovereenkomst aan, dit werd vandaag bekend gemaakt tijdens het NK Dressuur op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De overeenkomst werd in de stand van Sportfonds ParaPaard, aansluitend aan de finale Paradressuur Kür op muziek, getekend door Hidde Frankena, bestuurslid KNHS en Marielle Wiegmans, initiatiefneemster en voorzitter Sportfonds ParaPaard. Doel is om de aangepaste sport verder te laten groeien, onder andere middels het faciliteren van de aangesloten paardensportaanbieders in Nederland. Daarnaast gaat de KNHS ParaPaard verder ondersteunen op het gebied van communicatie en promotie.

Het gaat dan bijvoorbeeld om aanbiedingen van speciaal materiaal voor het organiseren van parasport die sportaanbieders tegen een aanzienlijke korting kunnen aanschaffen. “Via onze 1200 KNHS-verenigingen en 400 FNRS-ruitersportcentra willen wij de toegang tot de gehandicaptensport vergroten, op zowel lokaal als regionaal niveau. Wij hebben er alle vertrouwen in dat deze samenwerking hier een bijdrage aan gaat leveren”, aldus KNHS- bestuurslid Hidde Frankena. De KNHS gaat ParaPaard ook ondersteunen op het gebied van communicatie en promotie. Marielle Wiegmans van Sportfonds ParaPaard: “We zijn blij met dit bijzondere partnership. Op deze manier kunnen we nog meer mensen bereiken, wensen vervullen en dromen laten uitkomen. Paardrijden wordt zo mogelijk gemaakt voor iedereen! Hoe mooi is dat?”

Sportfonds Parapaard is een onderdeel van het Fonds Gehandicapten Sport en heeft een samenwerkingsverband met Federatie Paardrijden Gehandicapten. Parapaard maakt (therapeutisch) paardrijden mogelijk voor mensen met een beperking, met de ambitie om daadwerkelijk het verschil te maken door zich in te zetten voor organisaties en verenigingen die aangepaste paardensportactiviteiten (willen gaan) aanbieden. Parapaard zet zich actief in op het werven van (financiële) middelen en biedt steun (materieel en immaterieel) aan organisaties en verenigingen die zich (willen gaan) bezighouden met aangepaste paardensportactiviteiten. Op deze wijze wil ParaPaard invulling geven aan de ambitie om paardensport voor mensen met een handicap en therapeutisch paardrijden toegankelijk(er) te maken en te houden. Voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke, en/of zintuiglijke handicap, jong en oud.

Foto Digishots

Ander Nieuws

  • Leren paardrijden: Tempowisselingen
    Leren paardrijden: Tempowisselingen
  • Zinderende finale KNHS-FNRS Springcompetitie 2018/2019
    Zinderende finale KNHS-FNRS Springcompetitie 2018/2019
  • Jong KNHS Zuid Holland: Horse Experience op zondag 7 juli
    Jong KNHS Zuid Holland: Horse Experience op zondag 7 juli