Schrijf je in voor Paard&Leven vanaf maandag 18 april

Geplaatst op 15 april 2016

Op zaterdag 18 juni vindt voor de vierde keer Paard&Leven plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Ook dit jaar staat deze dag weer in het teken van leuke dingen doen met je paard. Heb je geen eigen paard? Dan is er ook van alles te beleven en ben je van harte welkom!

Dit jaar pakken we uit met een groots showprogramma op het hoofdterrein. Klinkende namen zoals Bram Chardon met zijn Lippizaner-vierspan, Annemarie van der Toorn en internationaal voltigeur en longeur Koen Akkerman hebben al toegezegd te komen. Toegang en parkeren is gratis voor iedereen. Daarnaast nodigen we alle KNHS Ruiter- en Menbewijshouders uit voor een gratis opfriscursus. Ook organiseren we een tweedehands markt waar je je overbodige paardenspullen kunt laten verkopen. 

Nieuwe workshops
Naast de vertrouwde workshops zoals de crossles, mennen dressuur en vaardigheid of marathon en dressuur- en springles kan je dit jaar ook kennis maken met working equitation, horsemanship & trail, reining en voltige. Vind je springen spannend? Volg dan een springles voor zenuwachtige ruiters. De conditie van je paard kan je testen tijdens de Endurance conditietest.

Vorig jaar kon je al kennismaken met de Flexchair, dit jaar neemt het Ruiterbalanscentrum ook Otto de dressuursimulator mee. De dressuursimulator reageert op been-, zit- en teugelhulpen.

Veel problemen met je paard ontstaan doordat jij en je paard elkaar niet begrijpen. Annemarie van der Toorn helpt je met grondwerk met je paard of om de communicatie tussen jullie te verbeteren. In de workshop communicatie leer je de taal van je paard, zodat je elkaar goed gaat verstaan en begrijpen. 

Jesse Teune leert je de fijne kneepjes van het longeren in een privéles met je eigen paard. Houd je van mennen? Doe dan mee aan de menles dressuur en vaardigheid. Deze les is interessant voor iedere recreatieve menner en wedstrijdmenner die zijn techniek en vaardigheid wil verbeteren.

Ben je toch in Ermelo om mee te doen aan Paard&Leven of de gratis opfriscursus voor de Ruiter- en Menbewijshouders? Pak dan gelijk een heerlijke 10 km Enjoy the Ride rit mee over de prachtige Ermelose heide tegenover het Nationaal Hippisch Centrum.

Inschrijven
De inschrijving start op maandag 18 april om 9.00 uur via inschrijfsysteem.nl. Wees er snel bij want elk jaar is een groot aantal onderdelen snel volgeboekt. Wil je liever komen kijken? Dat kan natuurlijk ook! Alle workshops zijn vrij toegankelijk voor publiek. Daarnaast kan je op het hoofdterrein genieten van een spectaculair showprogramma. Als je je aanmeldt bij het Paard&Leven evenement op Facebook blijf je automatisch op de hoogte en kan je gelijk je vrienden uitnodigen. Kijk op www.knhs.nl/paardenleven voor meer informatie over alle workshops en het complete programma. 

Ander Nieuws

  • Leren paardrijden: Op- en afstijgen
    Leren paardrijden: Op- en afstijgen
  • Francisca den Elzen opnieuw de sterkste in KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy
    Francisca den Elzen opnieuw de sterkste in KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy
  • Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore
    Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore